Fursecuri (Biscuiti) cu Mac

Complexitate
redusa

Ingrediente

  • pentru o tava mare
  • aluat
  • 150 gr faina
  • un varf de sare
  • 100 gr unt
  • 1 plic zahar vanilat
  • 60 gr zahar
  • 1 ou
  • umplutura
  • 120 gr mac
  • 100 ml lapte
  • 2 linguri de zahar
  • cateva picaturi aroma de vanilie

Mod de preparare

Se prepara aluatul, amestecand bine toate ingredientele. Trebuie sa fie un aluat nici moale, nici tare. Daca ni se pare cam moale aluatul, se adauga faina. Mie mi s-a parut cam moale si am adaugat faina. Aluatul se pune intr-o folie alimentara si se da la rece, aproximativ 30 de minute.

Umplutura:
Se macina macul, se pune la fiert (la foc mic) cu zaharul si laptele, mai putin esenta de vanilie. Cand devine o compozitie cremoasa, laptele scade, se scoate de pe foc.

La sfarsit se adauga si esenta sau aroma de vanilie, dupa care se lasa sa se raceasca. Se scoate aluatul din frigider, se intinde o foaie dreptunghiulara groasa cam de 0,5 cm. eventual pe o foaie de hartie de cuptor, apoi deasupra pe toata suprafata se intinde crema de mac.

Se ruleaza bine, apoi rulada infasurata cu hartia de cuptor (sau o folie alimentara) , asa intreaga se pune in congelator. Se tine cam 20-30 minute pana cand se intareste suficient. Asa, cand taiem dupa aceea in felii, nu se vor turti si raman rotunde. Se scoate din congelator si se taie late felii cam de 1-1,5 cm.

Se pun in tava, se coc in cuptorul incalzit, la foc potrivit, pana se rumenesc
Cand am vazut fursecurile facute de Liana10 pe blogul ei, mi-a ramas gandul la ele.

Eu le-am facut doar din jumatate cantitate ingrediente. Chiar daca in compozitia aluatului se punea 1 ou, am preferat sa-l pun oricum, dupa mine era nevoie. La umplutura ea a pus mac impreuna cu migdale, eu am pus doar mac.

Aceasta reteta este asa cum le-am facut eu.

Altfel de Cozonac cu Nuca

Pasca traditionala

Drob de miel

Parteneri
Bucataras.RO

Desert baigli cu nuca

Este un cozonac pe care il fac de multi ani. Fata de reteta originala las coca mai groasa la intins ca sa iasa rulada mai...

Desert baigli cu nuca
Culinar.RO

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Oua vopsite in foi de ceapa
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj