Blatul:
Se bat albusurile cu zaharul spuma, se pun galbenusurile frecate cu uleiul si un varf de cutit de amoniac si se amesteca cu mixerul. Se baga la cuptor intr-o tava mai inalta.
Crema de vanilie:
Se amesteca zaharul cu faina si se toarna laptele si untul amestecand continuu pe foc pana se ingroasa. Cand crema este fiarta se da jos de pe foc si se adauga cele 7 galbenusuri unul cate unul. La sfarsit se pune zahar vanilat si esenta de vanilie.
Crema se aseaza calduta peste blatul copt.
Crema de ness:
Cele 7 albusuri ramase de la crema de vanilie se bat spuma peste care se adauga repede cele 10 linguri de zahar topite pe foc si se amesteca f bine, apoi se adauga nessul.
Aceasta spuma se adauga peste crema de vanilie iar peste spuma se adauga nuci prajite si pisate. La sfarsit se baga la rece.
Se serveste pe farfurie cu lingurita.
Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuniIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.