Felii ca la Kosite

Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Aluat:
  • -350 g faina
  • -1 pachet praf de copt
  • -200 g untura (unt)
  • -100 g zahar
  • -1 lingurita coaja rasa de lamaie
  • -1/2 lingurita scortisoara pudra
  • -1 ou intreg
  • -1 praf de sare
  • -1 pachet zahar vanilat
  • -50-60 buc stafide
  • -1 lingura apa
  • Crema:
  • -150 g alune macinate (sau nuca)
  • -3 albusuri
  • -150 g zahar pudra
  • -50-100 g ciocolata menaj, rasa

Mod de preparare

Framantati un aluat din ingredientele enumerate, mai putin stafidele.

Ungeti o tava cu untura sau tapetati-o cu hartie de copt si dati drumul la focul de la cuptor.

Puneti aluatul sub forma de foaie in tava si presarati peste el stafidele.

Apasati usor cu mana, astfel ca stafidele sa patrunda putin in aluat si intepati-l din loc in loc cu dintii unei furculita.

Dati la cuptorul incins, la foc potrivit, pana incepe sa se aureasca, dar sa nu fie copt (15-20 min).

Scoateti prajitura pe jumatate coapta din cuptor (fara sa opriti focul) si lasati sa se racoreasca pana devine calduta, apoi acoperiti-o cu crema obtinuta astfel:
-bateti spuma albusurile, adaugati zaharul si bateti in continuare pana se intareste bine, apoi adaugati alunele si ciocolata rasa, inglobandu-le usor.

Presarati pe deasupra putina ciocolata rasa, oprita din cantitatea de la crema.

Dati din nou la cuptorul incins, la foc mic, pana ce aluatul este copt complet si bezeaua a capatat o tenta aurie si este intarita.

Taiati imediat ce scoateti din cuptor pentru ca mai tarziu bezeaua se va sfarama (puteti sa taiati doar bezeaua marcand astfel feliile ce urmeaza sa le serviti)

Altfel de Cozonac cu Nuca

Pasca traditionala

Drob de miel

Parteneri
Bucataras.RO

Desert tort Sumegi

Stiu ca n-am postat de-o gramada de timp, dar am o scuza, am avut cuptorul defect. In al doilea rand, timpul nu-mi permite,...

Desert tort Sumegi
Culinar.RO

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Oua vopsite in foi de ceapa
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj