Felii ca la Kosite

Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Aluat:
  • -350 g faina
  • -1 pachet praf de copt
  • -200 g untura (unt)
  • -100 g zahar
  • -1 lingurita coaja rasa de lamaie
  • -1/2 lingurita scortisoara pudra
  • -1 ou intreg
  • -1 praf de sare
  • -1 pachet zahar vanilat
  • -50-60 buc stafide
  • -1 lingura apa
  • Crema:
  • -150 g alune macinate (sau nuca)
  • -3 albusuri
  • -150 g zahar pudra
  • -50-100 g ciocolata menaj, rasa

Mod de preparare

Framantati un aluat din ingredientele enumerate, mai putin stafidele.

Ungeti o tava cu untura sau tapetati-o cu hartie de copt si dati drumul la focul de la cuptor.

Puneti aluatul sub forma de foaie in tava si presarati peste el stafidele.

Apasati usor cu mana, astfel ca stafidele sa patrunda putin in aluat si intepati-l din loc in loc cu dintii unei furculita.

Dati la cuptorul incins, la foc potrivit, pana incepe sa se aureasca, dar sa nu fie copt (15-20 min).

Scoateti prajitura pe jumatate coapta din cuptor (fara sa opriti focul) si lasati sa se racoreasca pana devine calduta, apoi acoperiti-o cu crema obtinuta astfel:
-bateti spuma albusurile, adaugati zaharul si bateti in continuare pana se intareste bine, apoi adaugati alunele si ciocolata rasa, inglobandu-le usor.

Presarati pe deasupra putina ciocolata rasa, oprita din cantitatea de la crema.

Dati din nou la cuptorul incins, la foc mic, pana ce aluatul este copt complet si bezeaua a capatat o tenta aurie si este intarita.

Taiati imediat ce scoateti din cuptor pentru ca mai tarziu bezeaua se va sfarama (puteti sa taiati doar bezeaua marcand astfel feliile ce urmeaza sa le serviti)

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii

Rulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...

Omleta cu legume – reteta simpla si gustoasa

Omleta cu legume, perfecta pentru un mic dejun satios sau o cina rapida. Se prepara usor, din ingrediente simple, si poate fi...

Prajitura pufoasa cu piersici

Prajitura pufoasa cu piersici proaspete, perfecta pentru vara.