Ecler cu Crema de Vanilie

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 2 pahare lapte
  • 4 oua
  • 2 paharele de lichior cu ulei
  • 2 pahare de faina si un praf de sare
  • Pentru crema avem nevoie de :
  • 2 oua
  • 2 pahare lapte
  • 10 linguri de zahar
  • 2 linguri faina
  • 2 pliculete zahar vanilat
  • si 2 linguri de unt

Mod de preparare

Se pun laptele, uleiul si sarea la fiert pana se umfla laptele, se adauga faina, se amesteca in continuu pana se face un aluat, se ia de pe foc, se lasa sa se raceasca putin, apoi se adauga ouale intregi unul cate unul. Din aceasta compozitie se toarna gramajoare lunguiete intr-o tava unsa. In cuptor ele cresc.

Cand sunt coapte, se taie la mijloc numai intr-o parte si se umplu cu crema de vanilie care se prepara asa: ouale se freaca cu cele 10 linguri de zahar, se adauga cele 2 linguri de faina si se subtiaza cu 2 pahare de lapte. se fierbe intr-un vas pe foc pane se ingroasa, se ia de pe foc si se amesteca cu cele 2 linguri de unt si pliculetele de zahar vanilat.

POFTA BUNA!
Reci se pot orna foarte bine si cu frisca.

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii

Rulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...

Omleta cu legume – reteta simpla si gustoasa

Omleta cu legume, perfecta pentru un mic dejun satios sau o cina rapida. Se prepara usor, din ingrediente simple, si poate fi...

Prajitura pufoasa cu piersici

Prajitura pufoasa cu piersici proaspete, perfecta pentru vara.