Dulceata de zmeura

Portii
12
Timp pregatire
30 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 870 g zmeura;
  • 750 g zahar (mai mult sau mai putin dupa preferinte).

Mod de preparare

Se spala zmeura cu grija pentru ca este fragila si se poate zdrobi usor, se asaza intr-o cratita mare si se acopera cu zahar.
Le lasam asa peste noapte, sa-si lase sucul.

A doua zi, se fierbe la foc mic, se ia spuma si se amesteca mereu, ca sa nu se lipeasca. Veti sti ca siropul s-a legat cand picatura pusa pe o farfurioara este consisenta, groasa si nu curge.
La aceasta cantitate, dulceata va fierbe destul de repede (cam 30 de minute).

Cand se raceste dulceata, se pune in borcane si se eticheteaza. Eu am obtinut un borcan mare si unul mic cu dulceata.

Pofta Buna!

Daca v-a placut reteta mea, o puteti gasi si pe blogul meu: http://ancutsa-cuisine.blogspot.com/2017/07/dulceata-de-zmeura-2017.html

Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromate

Cornulete dulci vanilate, cu nuca sau migdale, fragede si aromate, perfecte pentru un desert rapid.

Bors rusesc cu sfecla rosie – hranitor si plin de culoare

Borsul rusesc cu sfecla rosie este hranitor si colorat, cu gust dulce-acrisor, perfect pentru zilele racoroase. O reteta...

Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa

Paste penne cu sos cremos de spanac, o reteta rapida, gustoasa si satioasa, ideala pentru pranz sau cina. Pennele se combina...