Desert cu Ciocolata

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • - 130 g ciocolata de calitate superioara cu minimum 60% continut de cacao
  • maruntita
  • - 125 g unt la temperatura camerei (moale insa nu topit) si suplimentar 1/2 lingurita cu unt pentru untarea suprafetei vaselor Ramekin
  • - 120 g zahar extrafin
  • - 120 g faina alba 000 proaspat cernuta
  • - 2 oua
  • - 2 galbenusuri
  • - 2 lingurite cu sirop de agave (optional - se adauga doar inainte de servire, in functie de preferinta)
  • - fulgi de migdale (optional - pentru decor)
  • - inghetata (optional - se adauga doar inainte de servire)

Mod de preparare

- Se unteaza suprafata interioara a vaselor Ramekin.
- Se incalzeste cuptorul la 195 grade c.

- Ciocolata si untul se topesc intr-un vas in Bain - Marie, amestecand continuu cu o lingura din lemn, pana compozitia devine omogena. Se lasa compozitia sa se raceasca putin (aproximativ 10 minute - intre timp se pot realiza ”pasii” urmatori).

- Se mixeaza intr-un bol de mixare (preferabil inalt dar cu diametru mai mic), la viteza mare, ouale, cele doua galbenusuri si zaharul pana volumul compozitiei creste de cateva ori (aproximativ 6 minute).

- Se adauga treptat amestecul de ciocolata si unt pregatit anterior. Se mixeaza la viteza mica pana compozitia devine omogena.

- Se adauga treptat faina (in 2-3 etape) si se incorporeaza usor cu o lingura din lemn prin rasturnare (nu prin amestecare). Este important ca faina sa fie incorporata complet in compozitie iar aceasta din urma sa fie la final omogena.

- Se pune amestecul in cantitati egale in vasele Ramekin pregatite anterior (compozitia creste in timpul coptului si din acest motiv este necesar ca vasele sa nu fie pline - pastrati aproximativ 2 cm liberi pana la limita superioara a vasului).

- Vasele Ramekin se pun in cuptorul incalzit in prealabil. Compozitia se coace aproximativ 20 - 25 de minute (in acest timp compozitia creste putin iar suprafata ei se fisureaza).

- Desertul se poate servi direct din vasele Ramekin sau rasturnat pe farfurie. Optional se pot adauga la suprafata sirop de agave (dupa preferinta), fulgi de migdale sau inghetata (alaturi de inghetata, desertul se serveste cald).
Pentru prepararea termica a desertului aveti nevoie de vase Ramekin / forme individuale termorezistente pentru cuptor.

Ingredientele mentionate sunt necesare pentru 4-6 portii in functie de dimensiunea vaselor Ramekin folosite

Desertul este bine preparat termic daca exteriorul este usor crocant iar interiorul are o consistenta cremoasa.

Prajitura cu caise si lapte de cocos

Dovlecei cu parmezan si pesmet, la cuptor

Descopera reteta de dovlecei copti in cuptor cu parmezan si pesmet, o gustare crocanta si delicioasa. Perfecti pentru un...

Cartofi Noi Umpluti, Pane

Parteneri
Bucataras.RO

Prajitura Ole

Nicio zi fara ciocolata! De aceea, va prezint o prajitura delicioasa. Este printre cele mai bune prajituri pe care le-am...

Prajitura Ole
Culinar.RO

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Gustos.RO

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti

Descopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti