Blat:
Mixati impreuna untul topit si racit, zaharul pudra, zaharul vanilat, sarea, esenta de lamaie, cel putin 3 min sau pana ce obtineti o compozitie pufoasa si cremoasa.
Adaugati pe rand ouale si treptat romul, mixand bine de fiecare data.
Incorporati faina, amidonul si praful de copt, cernute impreuna in prealabil, prin rasturnare, cu ajutorul unei palete.
Puneti 2/3 din compozitie intr-o tava (28 x 35 cm) tapetata cu hartie de copt si nivelati.
Restul compozitiei amestecati-o cu cacao si puneti-o intr-o punga de ornat.
Trasati dungi la distanta egala peste blatul din tava.
Dati la cuptorul preancalzit pentru circa 20- 25 min, la 185 grade sau pana ce blatul este copt, fara sa-si schimbe culoarea si trece testul cu scobitoarea.
Scoateti pe un gratar si lasati la racit.
Umplutura:
Preparati pudding-ul de vanilie conform instructiunilor de pe plic, adaugand in loc de lapte sucul de cirese, in cantitatea precizata. Lasati sa se racoreasca putin si inglobati ciresele bine scurse.
Turnati peste blat si lasati la racit, cel putin 2 ore.
Crema:
Puneti foitele de gelatina la inmuiat. Stoarceti-le si topiti-le in zeama de lamaie incalzita usor impreuna cu 2 linguri de apa.
Mixati bine iaurtul cu esenta si bateti separat smantana pentru frisca.
Inglobati gelatina in amestecul cu iaurt, apoi adaugati frisca batuta si omogenizati bine.
Intindeti crema peste umplutura racita si decorati cu ciocolata rasa.
Dati la rece pentru cel putin 1 ora.
Serviti feliata.
Noroc cu provocările, așa mai postez și eu ceva rețete :D Glumesc ;) În ultimele două luni, au fost evenimente mai...
Cosulete cu cirese și crema de branzaAm pregatit un tort racoritor cu fructe de sezon.
Tort de inghetata cu caise si ciocolata albaGem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala. Descopera cum sa prepari gem de caise sanatos si delicios fara zahar...
Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala.