Delicatesa cu Cirese si Crema de Iaurt cu Lamaie

Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Blat:
  • -250 g faina
  • -50 g amidon din porumb
  • -250 g unt topit
  • -200 g zahar pudra
  • -4 oua
  • -1 plic zahar vanilat
  • -5 picaturi esenta de lamaie
  • -2 linguri rom
  • -1/2 plic praf de copt
  • -1 lingura cacao
  • -1 praf de sare
  • Umplutura:
  • -720 g cirese din compot, fara samburi
  • -500 ml suc din compot
  • -3-4 linguri zahar
  • -2 plicuri praf de budinca cu gust de vanilie
  • Crema:
  • -250 ml iaurt gras si bine scurs
  • -250 g smantana pentru frisca
  • -1 plic esenta- Finesse coaja rasa de lamaie
  • -5 foite de gelatina sau 1 plic gelatina (8 g)
  • -sucul de la ½ lamaie
  • Decor:
  • -100 g ciocolata rasa

Mod de preparare

Blat:
Mixati impreuna untul topit si racit, zaharul pudra, zaharul vanilat, sarea, esenta de lamaie, cel putin 3 min sau pana ce obtineti o compozitie pufoasa si cremoasa.
Adaugati pe rand ouale si treptat romul, mixand bine de fiecare data.

Incorporati faina, amidonul si praful de copt, cernute impreuna in prealabil, prin rasturnare, cu ajutorul unei palete.
Puneti 2/3 din compozitie intr-o tava (28 x 35 cm) tapetata cu hartie de copt si nivelati.
Restul compozitiei amestecati-o cu cacao si puneti-o intr-o punga de ornat.

Trasati dungi la distanta egala peste blatul din tava.
Dati la cuptorul preancalzit pentru circa 20- 25 min, la 185 grade sau pana ce blatul este copt, fara sa-si schimbe culoarea si trece testul cu scobitoarea.
Scoateti pe un gratar si lasati la racit.

Umplutura:
Preparati pudding-ul de vanilie conform instructiunilor de pe plic, adaugand in loc de lapte sucul de cirese, in cantitatea precizata. Lasati sa se racoreasca putin si inglobati ciresele bine scurse.
Turnati peste blat si lasati la racit, cel putin 2 ore.

Crema:
Puneti foitele de gelatina la inmuiat. Stoarceti-le si topiti-le in zeama de lamaie incalzita usor impreuna cu 2 linguri de apa.
Mixati bine iaurtul cu esenta si bateti separat smantana pentru frisca.

Inglobati gelatina in amestecul cu iaurt, apoi adaugati frisca batuta si omogenizati bine.
Intindeti crema peste umplutura racita si decorati cu ciocolata rasa.
Dati la rece pentru cel putin 1 ora.
Serviti feliata.

Altfel de Cozonac cu Nuca

Pasca traditionala

Drob de miel

Parteneri
Bucataras.RO

Varza dulce cu carnati si carne de porc la slow cooker Crock-Pot

Buna mancare face slow cooker Crock-Pot! Sunt tare multumita de el!

Varza dulce cu carnati si carne de porc la slow cooker Crock-Pot
Culinar.RO

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Oua vopsite in foi de ceapa
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj