Cupcakes cu ciocolata alba

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 240 g făină
  • 150 g zahăr
  • 3 oua
  • 1 linguriță zahăr vanilat
  • 80 ml lapte
  • 100 g unt la temperatura camerei
  • 1 praf de sare
  • 1 lingura praf de copt
  • 1 linguriță esență de vanilie
  • Crema ganache:
  • 200 g ciocolată albă
  • 100 ml frișcă lichidă

Mod de preparare

Mai intai pregatim compoziția pentru cupcakes. Într-un bol punem untul moale, zahărul vanilat si zahărul. Mixam până se încorporează bine. Adăugăm ouăle, Mixăm dupa fiecare ou. Încorporăm bine. Adăugăm esența de vanilie, mixam iar apoi adăugăm si făina. Cernem cate 1 lingură de făină și mixăm dupa fiecare lingură. Dupa ce punem aproximativ jumătate din cantitatea de făină adăugam puțin lapte si mixăm. Cernem ușor și restul de făină iar apoi adăugăm sarea si praful de copt. Turnăm restul de lapte și omogenizăm bine. Într-o tavă pentru cupcakes așezăm hartiuțele de copt. Punem in fiecare hartiuța câte 2 linguri de aluat. Introducem tava in cuptorul preîncalzit și o lăsăm timp de 15-20 de minute la 180 grade C.

Între timp ne ocupăm de crema ganache.

Tocăm ciocolata in bucățele mărunte. Într-o oală mică punem 100 ml frișcă lichidă. Când a început sa fiarbă, tragem oala de pe foc și adăugăm bucățelele de ciocolată. Amestecăm continuu până se topește ciocolata. Lăsăm la frigider până se racește și se întărește puțin. Scoatem crema din frigider și o mixăm până se transformă într-o crema deschisă la culoare. O mai lăsăm 5-6 minute în frigider iar apoi cu un poș ornăm brioșele. Sunt delicioase!

Altfel de Cozonac cu Nuca

Pasca traditionala

Drob de miel

Parteneri
Bucataras.RO

Chec cu portocale şi fructe de pădure

Chec cu portocale şi fructe de pădure
Culinar.RO

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Oua vopsite in foi de ceapa
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj