Mai intai pregatim compoziția pentru cupcakes. Într-un bol punem untul moale, zahărul vanilat si zahărul. Mixam până se încorporează bine. Adăugăm ouăle, Mixăm dupa fiecare ou. Încorporăm bine. Adăugăm esența de vanilie, mixam iar apoi adăugăm si făina. Cernem cate 1 lingură de făină și mixăm dupa fiecare lingură. Dupa ce punem aproximativ jumătate din cantitatea de făină adăugam puțin lapte si mixăm. Cernem ușor și restul de făină iar apoi adăugăm sarea si praful de copt. Turnăm restul de lapte și omogenizăm bine. Într-o tavă pentru cupcakes așezăm hartiuțele de copt. Punem in fiecare hartiuța câte 2 linguri de aluat. Introducem tava in cuptorul preîncalzit și o lăsăm timp de 15-20 de minute la 180 grade C.
Între timp ne ocupăm de crema ganache.
Tocăm ciocolata in bucățele mărunte. Într-o oală mică punem 100 ml frișcă lichidă. Când a început sa fiarbă, tragem oala de pe foc și adăugăm bucățelele de ciocolată. Amestecăm continuu până se topește ciocolata. Lăsăm la frigider până se racește și se întărește puțin. Scoatem crema din frigider și o mixăm până se transformă într-o crema deschisă la culoare. O mai lăsăm 5-6 minute în frigider iar apoi cu un poș ornăm brioșele. Sunt delicioase!
Nu o sa inteleg niciodata cum la fast-food-uri se pot indesa o gramada de ingrediente intr-o chifla foarte mica. Nu stiu de...
Sandvis cu salam, cartofi prajiti si varzaMinitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuniDescopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti