Cremsnit Rapid si Pufos

Complexitate
redusa

Ingrediente

  • foi pentru cremsnit,
  • 500 ml frisca lichida,
  • 1,100 ml lapte,
  • 1 1/2 cana faina,
  • 1 1/2 cana zahar,
  • 2 oua,
  • 3 plicuri zahar vanilat,
  • 150 g margarina,
  • 2 plicuri gelatina,
  • un praf de sare

Mod de preparare

Dizolvi gelatina intr-o cescuta de apa, omogenizezi bine si lasi la cald. Bati frisca si o dai la rece.

Zaharul, ouale, un praf de sare si 600 ml lapte se fierb la foc mic. Se adauga faina dizolvata in restul de lapte amestecandu-se continuu. Se ia de pe foc si se scufunda vasul in apa rece (eu folosesc un lighenas in care intra foarte bine vasul dar puteti raci si in chiuveta). Pui gelatina cateva secunde pe foc, pana se topeste, fara sa fiarba, si o incorporezi in crema. Adaugi margarina si zaharul vanilat si amesteci pana s-a topit toata margarina.

Cand crema a ajuns la temperatura degetulul adaugi frisca si omogenizezi bine compozitia.

Asezi foaia de cremsnit in tava, torni toata crema nivelezi bine, asezi a doua foaie, presezi pentru a adera bine crema si dai la rece pentru 5-6 ore sau de seara pana dimineata.

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...

Salata Caprese - simpla si delicioasa

O salata Caprese clasica, simpla si delicioasa, facuta cu rosii proaspete, mozzarella, busuioc si ulei de masline. Reteta...

Chiftele de Legume cu Telina si Porumb

Parteneri
Bucataras.RO

Crumble cu visine

Prima oara cand fac. Foarte buna! Mi-a placut si ideea Gabytei cu bolurile ceramice mici, de o portie.

Crumble cu visine
Culinar.RO

Tort de inghetata cu caise si ciocolata alba

Am pregatit un tort racoritor cu fructe de sezon.

Tort de inghetata cu caise si ciocolata alba
Gustos.RO

Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala.

Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala. Descopera cum sa prepari gem de caise sanatos si delicios fara zahar...

Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala.