Cremsnit Rapid si Pufos

Complexitate
redusa

Ingrediente

  • foi pentru cremsnit,
  • 500 ml frisca lichida,
  • 1,100 ml lapte,
  • 1 1/2 cana faina,
  • 1 1/2 cana zahar,
  • 2 oua,
  • 3 plicuri zahar vanilat,
  • 150 g margarina,
  • 2 plicuri gelatina,
  • un praf de sare

Mod de preparare

Dizolvi gelatina intr-o cescuta de apa, omogenizezi bine si lasi la cald. Bati frisca si o dai la rece.

Zaharul, ouale, un praf de sare si 600 ml lapte se fierb la foc mic. Se adauga faina dizolvata in restul de lapte amestecandu-se continuu. Se ia de pe foc si se scufunda vasul in apa rece (eu folosesc un lighenas in care intra foarte bine vasul dar puteti raci si in chiuveta). Pui gelatina cateva secunde pe foc, pana se topeste, fara sa fiarba, si o incorporezi in crema. Adaugi margarina si zaharul vanilat si amesteci pana s-a topit toata margarina.

Cand crema a ajuns la temperatura degetulul adaugi frisca si omogenizezi bine compozitia.

Asezi foaia de cremsnit in tava, torni toata crema nivelezi bine, asezi a doua foaie, presezi pentru a adera bine crema si dai la rece pentru 5-6 ore sau de seara pana dimineata.

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...

Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita

Saramura de pui

Parteneri
Bucataras.RO

Dovlecei cu legume la cuptor

Un pranz usor si delicios! Ce poate fi mai bun?

Dovlecei cu legume la cuptor
Culinar.RO

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.