Cremesh (Cremsnit)

Timp pregatire
80 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 2 oua intregi
  • 4 galbenusuri
  • 270 gr zahar
  • 300 ml lapte
  • 3 plicuri gelatina (aici eu pun 2 si inca putin din al treilea plic)
  • putina vanilie (dupa gust)
  • 500 gr frisca batuta
  • un pachet de foi de patiserie

Mod de preparare

In laptele rece se amesteca gelatina si se lasa 3 minute, dupa care se da la foc potrivit pina ce da u clocot.
Intre timp se amesteca ouale cu zaharul si vanilia pina devine ca o crema galbuie.

Se toarna laptele cu gelatina fierbinte peste compozitia de oua incet ca si uleiul la maioneza, amestecind mereu cu mixerul, dupa care se lasa la rece sa se inchege, avind grija ca din cind in cind sa se mai amestece ca sa se obtina o crema consistenta fara cocoloase.

Cind a ajuns la consistenta unei smintinise amesteca cu frisca batutafoarte bine ( manual nu cu mixerul)Se puine peste foaia coaptaSe pune a doua foaie deasupra si se pudreaza cu zahar praf. Se pune la frigider iar dupa jumate de ora se poate deja consuma.


Eu de regula dintr-o foaie o intind si scot doua foi pe care le coc pe dosul tavii (fara ulei sau faina). Cantitatea data mai sus este pentru o singura tava de marimea 33/23 cm

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Pulpa de miel la cuptor

Pasca Super Fina

Parteneri
Bucataras.RO

Nuci umplute cu crema de ciocolata si arahide

"Retete de Pasti" Pentru cojile de nuci m-am inspirat de la Merisor.

Nuci umplute cu crema de ciocolata si arahide
Culinar.RO

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.