Se separa galbenusul de albus, se bat albusurile cu 6 linguri de zahar pana se fac spuma, se adauga esenta de rom. Galbenusurile se bat cu 250 ml de lapte pana devin si ele o spuma. Intr-un bol mai mare de 3 l se amesteca albusul cu galbenusul, se adauga restul de lapte si zaharul vanilat.
Restul de zahar se pune pe foc mic pana se caramelizeaza. Se da cratita dupa foc si se adauga compozita din bol, se amesteca putin pt a omogeniza zaharul dupa care se introduce la cuptor pt 40 min la foc mic.
A nu se amesteca pana la final. Se serveste rasturnata pe un platou (vas) yena, rece.
! ! ! pofta buna! ! !
Cu o cana de ceai dimineata sau cu o cana de cafea, aceste miniprajiturele sunt cel mai bun mic dejun pentru mine. Iar faptul...
Muffins cu visineMinitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuniDescopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti