Crema de Zahar Ars cu Mere

Complexitate
redusa

Ingrediente

  • -1 l de lapte
  • -8 oua
  • -10 linguri de zahar (lingura de supa)
  • -2 mere
  • -o fiola de esenta de rom
  • -o lingurita de amidon alimentar (ajuta crema sa fie mai ferma atunci cind o pui pe platou si se taie si mai bine)
  • -un praf de sare

Mod de preparare

Intr-o cratita de 3l punem 5 linguri de zahar si facem un caramel. Prin miscari de rotatie imbracam peretii vasului si lasam la racit. scoatem casuta de simburi de la mere si le taiem felii subtiri, pe care le asezam pe fundul vasului ce l-am imbracat cu caramel.

Intr-un bol spargem ouale le batem usor cu cele 5 linguri de zahar (sa nu facem spuma), esenta de rom, praful de sare si laptele. Toata compozitia o turnam in cratita, usor sa nu deranjam merele (pe care le-am asezat, frumos ca la tarta cu fructe) in timp ce turnam laptele, merele se vor ridica la suprafata, fara sa-si strice forma.

Punem cratita intr-o tava si adaugam apa fierbinte, cam pina la jumatatea cratitei. Punem la cuptorul de dinainte incins, cam 45 de min, cind s-a rumenit frumos, facem testul cu scobitoarea, daca iese curata atunci crema este gata.

Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromate

Cornulete dulci vanilate, cu nuca sau migdale, fragede si aromate, perfecte pentru un desert rapid.

Bors rusesc cu sfecla rosie – hranitor si plin de culoare

Borsul rusesc cu sfecla rosie este hranitor si colorat, cu gust dulce-acrisor, perfect pentru zilele racoroase. O reteta...

Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa

Paste penne cu sos cremos de spanac, o reteta rapida, gustoasa si satioasa, ideala pentru pranz sau cina. Pennele se combina...