Cozonac Simplu

Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Aluat:
  • 300 ml lapte
  • 3-4 linguri de zahar
  • 1 lingurita de sare
  • 2 linguri de ulei de masline
  • 1 ou
  • 750 g faina
  • 2-3 lingurite de drojdie uscata (drojdie pt masina de paine)
  • vanile
  • coaja de lamaie+portocala
  • Compozitie:
  • Am folosit o crema de ciocolata pt torturi la care am adaugat
  • 2-3 linguri de nuca macinata
  • 2-3 linguri migdale macinate
  • (nu am mai adaugat rom, crema de ciocolata era destul de aromata)
  • Am mai folosit
  • 1 ou pt uns
  • nuca de cocos razuita mare

Mod de preparare

Cozonacul zic eu ca e simplu pt ca nu e f costisitor, nu e bogat in calorii (fata de cozonacul clasic, cu mai mult zahar, smantana, multe oua etc.) si daca se foloseste masina pt framantat si crescut, nu e mult de munca.

Toate ingredientele pt aluat le-am pus la masina de paine pe progamul aluat (l-am pus de 2 ori la framantat + crescut).

Am impartit aluatul in 3 (in functie de marimea tavii in care se coace cozonacul) am adaugat umplutura. Am uns 2 din tavi numai cu ulei si le-am tapetat cu faina (sunt teflonate si nu era nevoie de mai mult), ce-a de a treia tava am pus hartie cerata de copt in ea (ca nu e teflonata - asa trebuie in tava mea).

Am pus cozonacii in tavi, i-am uns cu ou si am presarat nuca de cocos, i-am mai lasat la crescut asa in tava inca jumatate de ora, apoi i-am pus la copt la temperatura medie, pentru o ora si jumatate.

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii

Rulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...

Omleta cu legume – reteta simpla si gustoasa

Omleta cu legume, perfecta pentru un mic dejun satios sau o cina rapida. Se prepara usor, din ingrediente simple, si poate fi...

Prajitura pufoasa cu piersici

Prajitura pufoasa cu piersici proaspete, perfecta pentru vara.