Cozonac Reciclat

Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Ramasite de cozonac (indiferent ca e cu mac, rahat, nuca, cacao)
  • dulceata de caise, gutui, piersici
  • 2 plicuri budinca cu gusturi diferite
  • 1 l lapte
  • 10 linguri zahar
  • 2 plicuri glazura cu gust de lamaie de la Dr Oetker
  • 6 linguri zahar
  • 350 ml apa
  • 1 fiola esenta rom

Mod de preparare

Sirop
6 linguri de zahar caramelizam si o stingem cu 250 ml apa. Lasam sa dea in clocot pana se topeste zaharul si adaugam fiola de esenta de rom. Lasam acest sirop deoparte la racit.

Praful de budinca impreuna cu 5 linguri zahar o amestecam bine apoi treptat adaugam 500 ml lapte rece. Dam la foc unde il fierbem pana se ingroase. La fel procedam si cu cealalta budinca.

Intr-o forma de tort detasabila, tapetata cu folie de impachetat, punem un rand din cozonacul feliat si uns desupra cu dulceata de caise. Stropim feliile de cozonac cu siropul de zahar ars (eu l-am insiropat bine), apoi am turnat peste cozonac una din budincile fierbinti. Acoperim cu alte felii de cozonac unse si ele cu dulceata si insiropate si ele, iar deasupra turnam cealalta budinca fiebinte.

Acoperim cu felii de cozonac unse cu dulceata (dulceata sa fie in strat subtire), apoi deasupra turnam glazura cu gust de lamaie (dar poate sa fie si ciocolata sau caramel...) de la Dr. Oetker si lasam la rece pentru cel putin 3-4 ore.

Dupa ce a racit taiem felii si se poate servi cu toping de ciocolata, fructe, frisca...

Pofta Buna!!!

Altfel de Cozonac cu Nuca

Pasca traditionala

Drob de miel

Parteneri
Bucataras.RO

Tarta cu struguri, piersici si crema de mascarpone

Azi, Costel ii spunea unei verisoare, la telefon, ca el nu are tort de ziua lui si ca i-a facut nevasta doar inghetata ( cam...

Tarta cu struguri, piersici si crema de mascarpone
Culinar.RO

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Oua vopsite in foi de ceapa
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj