Cozonac cu stafide si nuca de cocos

Portii
9
Timp pregatire
30 minute
Timp coacere
50 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Aluat
  • 600 g faina
  • 150 ml lapte
  • 100 g unt
  • 25 g drojdie
  • 150 g zahar
  • esenta de portocala
  • coaja rasa de portocala
  • un praf de sare
  • 3 oua
  • Umplutura
  • 100 g nuca de cocos
  • 50 g stafide
  • 2 linguri zahar pudra
  • coaja rasa de lamaie
  • Uns
  • 1 galbenus
  • 2 linguri lapte
  • 1 lingurita zahar

Mod de preparare

Aluat-Intr-un bol, adaugam drojdia, o lingurita zahar, o lingura de faina si 50 ml lapte, amestecam bine si lasam sa creasca 10 min.


Cernem faina intr-un bol mai mare, facem o adancitura, adaugam ouale batute cu zaharul ramas, laptele caldut, coaja de portocala, esenta si amestecam bine, adaugam amestecul de drojdie. Framantam, adaugand treptat untul topit si racit putin.


Framantam aluatul pana ce devine omogen si nu se lipeste de maine, acoperim cu un prosop si lasam sa creasca pana ce isi dubleaza volumul.


Umplutura-intr-un bol, amestecam nuca de cocos cu zaharul, stafidele, coaja de lamaie.


Impartim aluatul in 2, intindem aluatul in forma dreptunghiulara, adaugam amestecul de nuca de cocos (sa ne ajunga si pentru cealala bucata de aluat) si rulam, nu foarte strans.


Daca dorim, putem sa impletim cele 2 bucati de aluat sau sa asezam in tava fiecare bucata.


Le acoperim si lasam sa se odihneasca 15 min, le ungem cu galbenusul amestecat cu zaharul si laptele.


Dam la cuptorul incalzit pana ce se rumesc frumos, cca. 50 min.

Altfel de Cozonac cu Nuca

Pasca traditionala

Drob de miel

Parteneri
Bucataras.RO

Burgeri facuti acasa

Recunosc ca mananc foarte rar burgeri/hamburgeri, nu pentru ca nu-mi plac, ci pentru ca mananc foarte rar fast-food....

Burgeri facuti acasa
Culinar.RO

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Oua vopsite in foi de ceapa
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj