Punem faina intr-un vas si peste faina, adaugam cele 4 galbenusuri; separat intr-o oala, punem laptele dulce cu iaurtul sa se incalzeasca pe foc impreuna cu zaharul, se incalzeste foarte putin, asa ca apa de vara, apoi se ia de pe foc si se adauga drojdia. Se amesteca bine si se pune peste faina, adaugam un varf de cutit de sare, esenta si se framanta foarte bine, adaugand apa minerala, spre final, punem cate un pic de ulei peste aluat si continuam sa framantam pana vom obtine un aluat, nu prea tare, nu prea moale, sa il putem intinde, apoi punem vasul pe o pernuta sa creasca.
Punem nucile macinate intr-un vas peste nuci, adaugam albusurile, dulceata de trandafiri, esenta, cacao si amestecam bine.
Cand aluatul este crescut il impartim in patru bucati egale si facem patru foi pe care vom intinde compozitia de cacao, apoi asezam rahat si presuram cu stafide, rulam si impletim fiecare cozonac in doua, il asezam in tavi in care am pus hartie cerata; ungem cozonacii cu un ou batut si presuram mac din belsug, apoi dam tava la cuptor, pentru o ora la foc potrivit. Cand sunt copti, ii scoatem si ii ungem cu miere de albine indoita cu apa. Am inlocuit zaharul din compozitie cu dulceata de nuca.
Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuniIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.