METODA:
Intr-o cratita cu maner si fundul gros puneti apa, margarina(unt), sarea, zaharul si aducetile la punctul de fierbere sa topiti margarina (untul)
Cand s-a topit margarina(untul ) indepartati cratita de pe foc si amestecati faina foarte bine.
CHOUX PASTRY:
Pune-ti cratita innapoi pe foc si continuati sa amestecati pana cand peretii cratitei devini curati si excesul de apa a fost indepartat
Indepartati cratita din nou de pe foc si acordati timp compozitiei sa se racoreasca un pic (pentru a nu coace oua-le).
Apoi incepeti sa adaugati oua-le unul cate unul amestecand in continuu pana obtineti o compozitie omogena.
Daca vi se pare compozitia ca fiind prea groasa mai adaugati un ou, ...
Pe o tava asezati hartie dupa care folositi o lingura (daca nu dispuneti de alte resurse) si incepeti sa portionati
Se coc la temp cuprinsa intre 180-200 grade C
SOS DE CIOCOLATA:
Amestecati amidonul alimentar cu 50-100 ml apa rece
Salvati un pic de lapte rece si amestecati cacaua
Intr-o cratita se aduce la punctul de fierbere laptele ramas si zaharul (incepeti cu cantitatea minima de zahar si mai adaugati dupa gust)
Apoi amestecati cacaua in lapte foarte bine tinand laptele foarte fierbinte
Amestecati amidonul dizolvat pana obtineti o consitenta satisfacatoare
Adaugati untul si amestecati foarte bine
Desigur daca va puteti permite topiti ciocolota cu unt si miere pe baie-mary ca sa obtineti sos de ciocolata
SERVIRE
umpleti profiteroale-le cu frisca
asezati-le pe o farfurie si turnati sos pe deasupra
Inghetata de vanilie este cea mai iubita si mai populara inghetata din lume. Se gaseste in multe forme, impreuna cu alte...
Inghetata de vanilie (reteta video)Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.
Oua vopsite in foi de ceapaOrganele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.
Drob de miel in foietaj