Coux Pastry

Complexitate
redusa

Ingrediente

  • choux pastry:
  • 284 gr apa
  • 114 gr margarina sau unt
  • 143 gr faina
  • 4 oua
  • un pic de sare
  • 1-2 lg zahar
  • sos de ciocolata:
  • 500 ml lapte
  • 75 cacao
  • 100 gr zahar sau dupa gust
  • 100-200 gr amidon alimentar sau dupa consistenta dorita
  • 1 lingurita unt
  • umplutura:
  • 1 tub frisca

Mod de preparare

METODA:

Intr-o cratita cu maner si fundul gros puneti apa, margarina(unt), sarea, zaharul si aducetile la punctul de fierbere sa topiti margarina (untul)

Cand s-a topit margarina(untul ) indepartati cratita de pe foc si amestecati faina foarte bine.

CHOUX PASTRY:
Pune-ti cratita innapoi pe foc si continuati sa amestecati pana cand peretii cratitei devini curati si excesul de apa a fost indepartat

Indepartati cratita din nou de pe foc si acordati timp compozitiei sa se racoreasca un pic (pentru a nu coace oua-le).

Apoi incepeti sa adaugati oua-le unul cate unul amestecand in continuu pana obtineti o compozitie omogena.

Daca vi se pare compozitia ca fiind prea groasa mai adaugati un ou, ...

Pe o tava asezati hartie dupa care folositi o lingura (daca nu dispuneti de alte resurse) si incepeti sa portionati
Se coc la temp cuprinsa intre 180-200 grade C

SOS DE CIOCOLATA:
Amestecati amidonul alimentar cu 50-100 ml apa rece
Salvati un pic de lapte rece si amestecati cacaua
Intr-o cratita se aduce la punctul de fierbere laptele ramas si zaharul (incepeti cu cantitatea minima de zahar si mai adaugati dupa gust)

Apoi amestecati cacaua in lapte foarte bine tinand laptele foarte fierbinte

Amestecati amidonul dizolvat pana obtineti o consitenta satisfacatoare

Adaugati untul si amestecati foarte bine

Desigur daca va puteti permite topiti ciocolota cu unt si miere pe baie-mary ca sa obtineti sos de ciocolata
SERVIRE

umpleti profiteroale-le cu frisca
asezati-le pe o farfurie si turnati sos pe deasupra

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...

Salata Caprese - simpla si delicioasa

O salata Caprese clasica, simpla si delicioasa, facuta cu rosii proaspete, mozzarella, busuioc si ulei de masline. Reteta...

Chiftele de Legume cu Telina si Porumb

Parteneri
Bucataras.RO

Reteta de piept de pui cu sos de mustar

Aceasta reteta o faceam de obicei cu carne de porc dar dupa ce am incercat cu piept de pui a devenit preferata mea. Se face...

Reteta de piept de pui cu sos de mustar
Culinar.RO

Tort de inghetata cu caise si ciocolata alba

Am pregatit un tort racoritor cu fructe de sezon.

Tort de inghetata cu caise si ciocolata alba
Gustos.RO

Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala.

Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala. Descopera cum sa prepari gem de caise sanatos si delicios fara zahar...

Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala.