Cosulete dulci cu fructe

Portii
5
Timp pregatire
30 minute
Timp coacere
50 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 200 g biscuiti fragezi (eu am folosit Petit Beurre)
  • 200 g crema de ciocolata
  • 150 g miez de nuca macinat
  • 150 g margarina Unirea
  • 1 cutiuta de branza de vaci proaspata
  • 2-3 linguri frisca
  • 100 g zahar pudra vanilat
  • 1 plic de gelatina
  • 1 felie de pepene galben

Mod de preparare

Se dau biscuitii la robot sau se maruntesc cu sucitorul. Ciocolata se topeste si se amesteca cu margarina, apoi se toarna peste biscuitii pisati si amestecati cu miezul macinat marunt, se amesteca bine pana se omogenizeaza, apoi aceasta pasta o aranjam in castronele captusite cu folie de celofan, formand peretii cosuletelor cu ajutorul unei linguri, se asaza unul langa altul, miejii de nuca, pe marginea peretelui viitorului cosulet, apoi se dau la congelator cateva minute (20-25) sa se intareasca.
Intre timp pregatim umplutura, mixand frisca cu branza de vaci si zaharul pudra vanilat, apoi se adauga gelatina topita la bain marie si turnata in fir subtire. Se curata cateva fructe, se taie cubulete, apoi se incorporeaza in crema de branza.
Se scot cosuletele din castronele, se trag foliile de celofan cu grija, apoi se umplu cu crema de branza cu fructe, se orneaza cu feliute de capsuni, kiwi si pepene galben si se dau cca. o ora la frigider sa se inchege bine. Se servesc reci decorate cu frisca.
Pofta buna!

Altfel de Cozonac cu Nuca

Pasca traditionala

Drob de miel

Parteneri
Bucataras.RO

Floare cu mere, nuca si scortisoara

Initial gandisem altceva, dar in timp ce intindeam aluatul pe masa zice fii-mea "Mami, nu faci o floare?" Pe loc...

Floare cu mere, nuca si scortisoara
Culinar.RO

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Oua vopsite in foi de ceapa
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj