Cornuri cu Finetti

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
ridicata

Ingrediente

  • 1 kg faina
  • 500 ml lapte
  • 4 oua
  • 250 gr zahar (sau o cana plina)
  • 100 gr unt
  • 30 gr drojdie proaspata
  • esenta de rom
  • un praf de sare
  • finetti
  • 1 galbenus de ou
  • zahar tos
  • 3 linguri de lapte

Mod de preparare

Se face o maia din drojdie, 1 lingura de faina si un pic de lapte caldut. Se lasa sa creasca pana isi dubleaza volumul. Separam albusurile de galbenusuri. Galbenusurile le frecam cu zaharul si un praf de sare pana se albesc. Incalzim laptele si il punem peste galbenusuri. Amestecam bine pana nu se mai simte zaharul.

Adaugam esenta de rom si amestecam bine. Punem si maiaua, apoi faina cernuta si incepem sa framantam bine. Incalzim untul si punem cate un pic, pana se incorporeaza tot in aluat, iar acesta nu se mai lipeste.

Acoperim aluatul si il lasam la crescut, circa 40-45 de minute, la loc calduros. Dupa ce aluatul a crescu zdravan, il rasturnam pe masa de lucru si il impartim 6 sau 8 in bilute aproximativ egale. Intindem fiecare biluta intr-un cerc rotund si il taiem in patru.

Punem crema finetti pe fiecare bucata si rulam incepand cu partea de sus. Procedam la fel cu toate bilutele. Intr-o tava punem hartie de copt. Punem cornurile si le mai lasam circa 15 minute la crescut.

Amestecam intr-un castronel galbenusul cu laptele si ungem cornurile, apoi punem zahar tos pe deasupra. Incalzim cuptorul la 180 grade si bagam cornurile. Eu am lasat focul mic. Le scoatem cand s-au rumenit frumos deasupra.

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii

Rulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...

Omleta cu legume – reteta simpla si gustoasa

Omleta cu legume, perfecta pentru un mic dejun satios sau o cina rapida. Se prepara usor, din ingrediente simple, si poate fi...

Prajitura pufoasa cu piersici

Prajitura pufoasa cu piersici proaspete, perfecta pentru vara.