Clatite `Gundel` (reteta clasica)

Timp pregatire
70 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • (pentru 12 bucati):
  • 150g faina
  • sare
  • 3 oua+3 galbenuse
  • 3+1+2 dl lapte
  • 2 linguri de ulei
  • 50g stafide
  • 1/2dl rom
  • 80+40g zahar
  • 120g nuci macinate
  • 1 lingurita scortisoara
  • coaja rasa de la o lamaie
  • 1 lingurita amidon alimentar
  • 1/2 baton de vanilie
  • 100 gciocolata
  • 1,5 dl frisca
  • zahar praf pentru pudrat clatitele;

Mod de preparare

1. Din faina, putina sare, 3 oua si 3 dl.lapte se prepara aluatul de clatite.Se lasa 1/2 de ora la cald.apoi, incorporam uleiul, si coacem 12 clatite.

2. Se prepara umplutura:stafidele se tin in rom 20 minute; 1dl.lapte se fierbe cu 80g.zahar , cu nucile, cu scortisoara, si cu coaja de portocala.Se lasa la racit , apoi se adauga stafidele impreuna cu romul.Se umplu clatitele cu acest amestec, se ruleaza si se aseaza intr-un vas de Jena si se rumenesc la 200*C.

3. Pentru sos : se freaca 40g.zahar cu 3 galbenuse pana devin o crema, se adauga amidonul alimentar si 1 dl. lapte rece. Batonul de vanilie se taie in doua, se scoate miezul si se pune intr-o craticioara cu 2 dl. lapte ,se lasa sa dea clocot, apoi se adauga ciocolata rupta in bucati si crema de ou. Pe bain-marie se fierbe pana se ingroasa.

Se pune frisca batuta. Se amesteca usor.
Clatitele se servesc pudrate cu zahar praf si cu sos de ciocolata. Se pot orna cu fructe proaspete si frunze de lamaita.

Altfel de Cozonac cu Nuca

Pasca traditionala

Drob de miel

Parteneri
Bucataras.RO

Slanina papricata cu usturoi, fiarta in saramura de castraveti

 Pe scurt slaninuta cu boia si usturoi. Pe la noi prin zona se zice slanina popricata - asa pe scurt. Adica cu poprica-...

Slanina papricata cu usturoi, fiarta in saramura de castraveti
Culinar.RO

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Oua vopsite in foi de ceapa
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj