Clatite Delicioase

Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pt clatite:
  • - 100 g faina;
  • - 200 ml lapte;
  • - 1 ou;
  • - un varf de cutit de sare;
  • Pt sos:
  • - 2 portocale;
  • - 1 canita de zahar;
  • - 10 ml coniac;
  • - inghetata de vanilie

Mod de preparare

Se prepara aluatul pentru clatite.

Punem pe foc mediu o cratita mai mare (sau o oala) in care punem - canita de zahar, cele 2 portocale rase de coaja, apoi sucul celor doua portocale, coniacul si lasam sa fiarba pana se topeste zaharul. Apoi luam clatitele, le impaturam si le punem in cratita sa fiarba circa 3 min in sosul format.

Luam clatitele si le punem pe fiecare pe cate o farfurie, rasturnam cate putin sos pe fiecare iar deasupra lor punem cate o lingura de inghetata de vanilie.

Aceste ingrediente sunt pentru 4 portii.

Se serveste cu pofta.

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii

Rulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...

Omleta cu legume – reteta simpla si gustoasa

Omleta cu legume, perfecta pentru un mic dejun satios sau o cina rapida. Se prepara usor, din ingrediente simple, si poate fi...

Prajitura pufoasa cu piersici

Prajitura pufoasa cu piersici proaspete, perfecta pentru vara.