Clatite cu Cirese

Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Ingrediente pentru 8-10 clatite :
  • -100 g faina
  • -300 ml lapte
  • -1-2 oua
  • -1 lingura rom (15 ml)
  • -1 lingura ulei (15 ml)
  • -1/2 lingurita sare
  • -Coaja rasa de lamaie (facultativ)
  • Umplutura :
  • -300-400 g cirese
  • fara samburi
  • -zahar praf sau zahar praf vanilat

Mod de preparare

Ciresele fara samburi se taie in patru si se pun la scurs.

Se pregateste aluatul de clatite ca si la reteta "Clatite simple pas cu pas"

Se adauga la aluatul de clatite ciresele taiate si scurse de sucul lor, apoi se coc la fel ca in reteta de baza.

Se servesc pudrate cu zahar praf sau zahar praf vanilat.


Pere posate in vin

Supa crema de dovleac - un preparat fin si aromat

Supa crema de dovleac este un preparat fin si aromat, perfect pentru zilele reci de toamna. Combinatia de dovleac dulce,...

Varza noua calita in tuci