Clafutis

Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 500 gr cirese,
  • 4 oua,
  • 1 varf de sare,
  • 1205 gr zahar,
  • 80 gr faina,
  • 60 gr unt,
  • 250ml lapte,
  • 1 plic zahar vanilat

Mod de preparare

Spalati ciresele, scoateti coditele si samburii.

Bateti ouale ca pt omleta, adaugati sare, zahar. Se adauga faina si se amesteca bine. Se pune untul si apoi laptele. (atentie sa nu fie cocoloase)

Intr-o tava sau vas ce marge in cuptor, uns cu unt, puneti ciresele si pe deasupra amestecul de mai sus. Pe deasupra puneti cateva bucatele de unt.

Puneti la cuptor - temp 6 - 45 minute
Se serveste caldut sau rece, presarat de zahar vanilat

POFTA BUNA!


Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromate

Cornulete dulci vanilate, cu nuca sau migdale, fragede si aromate, perfecte pentru un desert rapid.

Bors rusesc cu sfecla rosie – hranitor si plin de culoare

Borsul rusesc cu sfecla rosie este hranitor si colorat, cu gust dulce-acrisor, perfect pentru zilele racoroase. O reteta...

Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa

Paste penne cu sos cremos de spanac, o reteta rapida, gustoasa si satioasa, ideala pentru pranz sau cina. Pennele se combina...