Cinnamon Roll Waffles

Timp pregatire
20 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru waffles
  • 1 3/4 cup (250 gr) faina
  • 2 linguri de zahar
  • 1 lingurita praf de copt
  • 1/2 lingurita bicarbonat
  • praf de sare
  • 2 oua mari
  • 2 cups (500 ml) lapte batut
  • 1/4 (40 ml) ulei de masline
  • 1 lingurita esenta de vanilie
  • Topping de scortisoara
  • 1/2 cup (110 gr) unt
  • 3/4 cup (3- 4 linguri cu varf) zahar brun
  • 1 lingurita scortisoara (sau dupa gust)
  • Sos alb
  • 4 linguri (50 gr) de unt
  • 2 oz (50 gr) cream cheese
  • 3/4 cup (3-4 linguri cu varf) zahar pudra
  • 1-2 linguri de esenta de vanilie

Mod de preparare

Se amesteca, intr-un vas, faina, zaharul, bicarbonatul, praful de copt si sarea si se pun deoparte.

Se amesteca, in alt vas, ouale, laptele batut, uleiul si vanilia, dupa care se pun peste amestecul de faina. Se bate cu telul bunicii (batator de spuma manula) pana se omogenizeaza si daca mai raman doar cateva cocoloase micute nu e nici o problema. Se incalzezte aparatul de waffles (vafele).

Intre timp se amesteca untul moale sau lichid (eu l-am lichefiat) cu cream cheese si se adauga vanilia si zaharul praf, se amesteca bine si se pune deoparte. Se amesteca apoi zaharul brun cu untul si scortisoara (si aici am lichefiat untul) si se pune deoparte.

Acuma aparatul e gata infierbantat, se unge cu putin ulei si se pune aluatul portionat (cam un sfert de polonic pentru fiecare waffel) . Se prajesc waffels-urile si se servesc calde, crocante cu amestecul lichid de scortisoara/zahar brun si cu sos alb de branza deasupra.

Se poate servi alaturi si un fructmai putin dulce, noi am avut struguri albi

Altfel de Cozonac cu Nuca

Pasca traditionala

Drob de miel

Parteneri
Bucataras.RO

Melci cu unt reteta turceasca

Voua va plac pufoseniile? Se topesc in gura de fragede aceste bunatati din aluat, dar si ce aluat, unul fantastic si nu...

Melci cu unt reteta turceasca
Culinar.RO

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Oua vopsite in foi de ceapa
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj