Chocolate-Espresso Snowcaps

Complexitate
redusa

Ingrediente

  • - 65 g faina alba 000 proaspat cernuta
  • - 32 g unt nesarat, aflat la temperatura camerei (moale insa nu topit) , taiat bucatele
  • - 25 g cacao proaspat cernuta
  • - 4 lingurite cu cafea instant
  • - 1 lingurita cu praf de copt
  • - un praf de sare
  • - 135 g zahar brun
  • - 1 ou mare
  • - 115 g ciocolata amaruie sau demidulce taiata bucatele
  • - 1 lingura cu lapte
  • - 4-5 linguri cu zahar pudra proaspat cernut

Mod de preparare

- Ciocolata se topeste in bain-marie si se lasa sa se raceasca.
- Se amesteca intr-un bol faina proaspat cernuta, cacao, cafeaua instant, praful de copt, sarea (dupa ce am amestecat ingredientele cu o spatula, le-am cernut din nou prin sita).

- Se mixeaza intr-un alt bol, (la viteza mica de mixare) untul si zaharul pudra, pana se obtine o compozitie omogena, cremoasa.
- Se adauga oul si se mixeaza compozitia (la o viteza superioara de mixare), pana compozitia obtinuta devine omogena. Se descreste apoi viteza de mixare.

- Se adauga ciocolata topita si racita in prealabil. Se mixeaza ingredientele in continuare (la viteza mica de mixare) pana se obtine un amestec omogen, cremos.
- Se adauga treptat amestecul de faina, cacao, cafea, praf de copt si sare pregatit anterior. Se continua mixarea (la viteza inferioara) pana cand amestecul este complet incorporat.

- Se adauga laptele si se continua mixarea, pana la obtinerea unui amestec omogen.
- Compozitia obtinuta se inveleste in 2-3 straturi de folie alimentara din plastic si se pastreaza astfel timp de 45 de minute la congelator.

- Se incalzeste cuptorul la 180 g c.
- Se tapeteaza o tava mare cu hartie pentru copt.
- Se pune zaharul pudra proaspat cernut pe o farfurie intinsa.

- Se scoate aluatul de la congelator si se indeparteaza folia alimentara.
- Se rup bucatele de aluat si se modeleaza cu palmele mici sfere cu diametrul de 2, 5 cm.
- Bucatile de aluat se tapeteaza cu zahar pudra (in doua etape - astfel incat intreaga suprafata a micilor sfere sa fie acoperita cu zahar pudra).

- Sferele modelate se aseaza in tava pregatita, la distanta unele de altele.

- Se coc in cuptor timp de aproximativ 12 minute. In cuptor micile sfere isi vor modifica forma, luand aspectul unor prajiturele frumoase, pe a caror suprafata ”crapaturile” realizate cu ajutorul zaharului pudra, ”deseneaza” forme neregulate ce dau impresia unui aspect nins. Pana la etapa de modelare a aluatului, acesta din urma se pastreaza invelit in folia alimentara pentru copt.

- Prajiturile coapte se lasa sa se raceaca putin in tava (in aceasta etapa ele sunt foarte moi insa treptat, pe masura ce se racesc, se intaresc) apoi se lasa sa se raceasca complet pe un gratar (se desprind cu usurinta de hartia de copt cu ajutorul unei spatule).
Reteta acestor prajituri apartine Marthei Stewart.

Din ingredientele mentionate rezulta 18-20 de prajituri.

Altfel de Cozonac cu Nuca

Pasca traditionala

Drob de miel

Parteneri
Bucataras.RO

Reteta de cotlet cu legume si ardei copti la cuptor

"Culori de toamna in bucate" Miroase bine a toamna, dar mai ales a mancaruri delicioase cu carne si legume, legume...

Reteta de cotlet cu legume si ardei copti la cuptor
Culinar.RO

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Oua vopsite in foi de ceapa
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj