Chiacchiere Sau Frappe

Complexitate
redusa

Ingrediente

  • - 500 g faina
  • - 50 g unt
  • - 2 oua
  • - 2 linguri zahar
  • - coaja de lamaie
  • - vin alb cat e nevoie
  • - 2 linguri lichior dupa preferinta

Mod de preparare

Se cerne faina intr-un castron.

Dupa care se pun peste untul rece taiat cubulete, ouale batute, lichiorul tip limoncello (strega), coaja de lamaie, zaharul si se amesteca.

Treptat se adauga vin alb putin cate putin sa iasa un aluat ca cel de taietei.

Se lasa la odihnit intr-o folie alimentara pe masa de lucru nu in frigider pentru 1 ora.

Se pudreaza masa cu putina faina si se intinde un aluat foarte subtire. Cine are masina de facut paste o poate folosi pentru intinderea aluatului, eu am facut cu sucitorul (facaletul)

Se taie aluatul (eu l-am taiat dupa forma clasica).

Se prajesc in ulei de arahide (nu foarte cald, ca se ard).

Cand sunt reci se pudreaza cu zahar pudra.

Este un dulce specific de carnaval in Italia.

Pofta buna!

Negresa - irezistibil de gustoasa

O imbinare sublima de texturi și arome, prajitura negresa te incanta cu savoarea sa intensa de ciocolata si cu consistența...

Salata in Mantie de Iaurt

Cartofi noi copti cu rosii cherry si usturoi

Parteneri
Bucataras.RO

Omleta cu legume si salam

Omleta ... un preparat banal as spune desi combinatiile sunt atit de multe ... Perfect pentru micul dejun ! Eu am preparat...

Omleta cu legume si salam
Culinar.RO

Clafoutis cu capsuni

Reteta dietetica, cu fructe de sezon, preferatele mele: capsunile! A venit sezonul căpșunilor și acum nu lipsesc de pe...

Clafoutis cu capsuni
Gustos.RO

Prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padure

Iata o reteta minunata de prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padure. Bucura-te de gustul bogat al ciocolatei...

Prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padure