Cheesecake cu portocale

Portii
9
Timp pregatire
20 minute
Timp coacere
50 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Blat:
  • 1 pachet mare de biscuiti Oreo cu cacao
  • 100 gr biscuiti digestivi
  • 2 linguri unt topit
  • 50 ml lapte rece
  • 1 lingura miere
  • Umplutura:
  • 400 gr branza dulce de vaci
  • 150 gr smantana
  • 2 linguri gris
  • 1 lingura amidon alimentar
  • 3 galbenusuri
  • 3-4 linguri indulcitor pulbere
  • 1 lingura esenta de portocale
  • 2-3 linguri de coaja confiata de portocala taiata cubulete
  • pentru jeleul de portocale:
  • 2 portocale sau mandarine
  • 50 + 50 ml apa
  • 1-2 linguir zahar brut (depinde cat sunt de dulci portocalele)
  • 1 lingura gelatina granule

Mod de preparare

Pentru blatul din biscuiti: se pun biscuitii in vasul robotului de bucatarie si se maruntesc, dar nu foarte marunt. Se pun biscuitii intr-un castron, se adauga untul topit, laptele si mierea. Se amesteca si se pune compozitia intr-o tava rotunda, cu diametrul de 20 cm, cu inel detasabil. In prealabil, se unge fundul tavii si peretii cu unt rece. Se preseaza blatul cu dosul unei linguri si se da la frigider pana facem compozitia pentru umplutura.
Pentru umplutura de branza: se pune branza de vaci in vasul robotului si se marunteste pana se ajunge la o pasta fina de branza. Se adauga restul ingredientelor, mai putin coaja confiata de portocala, se porneste robotul pentru cateva secunde pana ingredientele sau amestecat complet. La final se adauga coaja confiata de portocala si se amesteca cu o paleta. Se scoate forma cu blatul din frigider si se pune umplutura de branza. Se da tava la cuptorul incins la 150-160 grade pentru 50 minute, pana compozitia nu mai "tremura" si a prins crusta. Se lasa sa se raceasca complet cheescake-ul.
Pentru jeleul de portocala: se curata portocala de coaja, se rupe in bucati, se pune intr-un vas cu 50 ml apa si se lasa sa fiarba pentru 5-10 minute, pana s-au inmuiat bine portocalele. Intre timp, se hidrateaza gelatina in 50 ml apa rece. Cu blenderul vertical se paseaza foarte bine portocala fierbinte, pana se ajunge la un piure foarte fin. Se adauga zaharul si gelatina si se amesteca pana acestea sunt topite. Se lasa jeleul sa se racesaca pana devine caldut, apoi se pune peste cheesecak-ul rece. Se da tava la frigider pentru 3-4 ore sau peste noapte, se indeparteaza inelul detasabil, se portioneaza si se serveste. Sa va fie de folos!!

Altfel de Cozonac cu Nuca

Pasca traditionala

Drob de miel

Parteneri
Bucataras.RO

Chiftele marinate

Foarte bune cu piure de cartofi.

Chiftele marinate
Culinar.RO

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Oua vopsite in foi de ceapa
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj