Cheesecake cu portocale

Portii
9
Timp pregatire
20 minute
Timp coacere
50 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Blat:
  • 1 pachet mare de biscuiti Oreo cu cacao
  • 100 gr biscuiti digestivi
  • 2 linguri unt topit
  • 50 ml lapte rece
  • 1 lingura miere
  • Umplutura:
  • 400 gr branza dulce de vaci
  • 150 gr smantana
  • 2 linguri gris
  • 1 lingura amidon alimentar
  • 3 galbenusuri
  • 3-4 linguri indulcitor pulbere
  • 1 lingura esenta de portocale
  • 2-3 linguri de coaja confiata de portocala taiata cubulete
  • pentru jeleul de portocale:
  • 2 portocale sau mandarine
  • 50 + 50 ml apa
  • 1-2 linguir zahar brut (depinde cat sunt de dulci portocalele)
  • 1 lingura gelatina granule

Mod de preparare

Pentru blatul din biscuiti: se pun biscuitii in vasul robotului de bucatarie si se maruntesc, dar nu foarte marunt. Se pun biscuitii intr-un castron, se adauga untul topit, laptele si mierea. Se amesteca si se pune compozitia intr-o tava rotunda, cu diametrul de 20 cm, cu inel detasabil. In prealabil, se unge fundul tavii si peretii cu unt rece. Se preseaza blatul cu dosul unei linguri si se da la frigider pana facem compozitia pentru umplutura.
Pentru umplutura de branza: se pune branza de vaci in vasul robotului si se marunteste pana se ajunge la o pasta fina de branza. Se adauga restul ingredientelor, mai putin coaja confiata de portocala, se porneste robotul pentru cateva secunde pana ingredientele sau amestecat complet. La final se adauga coaja confiata de portocala si se amesteca cu o paleta. Se scoate forma cu blatul din frigider si se pune umplutura de branza. Se da tava la cuptorul incins la 150-160 grade pentru 50 minute, pana compozitia nu mai "tremura" si a prins crusta. Se lasa sa se raceasca complet cheescake-ul.
Pentru jeleul de portocala: se curata portocala de coaja, se rupe in bucati, se pune intr-un vas cu 50 ml apa si se lasa sa fiarba pentru 5-10 minute, pana s-au inmuiat bine portocalele. Intre timp, se hidrateaza gelatina in 50 ml apa rece. Cu blenderul vertical se paseaza foarte bine portocala fierbinte, pana se ajunge la un piure foarte fin. Se adauga zaharul si gelatina si se amesteca pana acestea sunt topite. Se lasa jeleul sa se racesaca pana devine caldut, apoi se pune peste cheesecak-ul rece. Se da tava la frigider pentru 3-4 ore sau peste noapte, se indeparteaza inelul detasabil, se portioneaza si se serveste. Sa va fie de folos!!

Prajitura cu caise si lapte de cocos

Dovlecei cu parmezan si pesmet, la cuptor

Descopera reteta de dovlecei copti in cuptor cu parmezan si pesmet, o gustare crocanta si delicioasa. Perfecti pentru un...

Cartofi Noi Umpluti, Pane

Parteneri
Bucataras.RO

Prajitura Ole

Nicio zi fara ciocolata! De aceea, va prezint o prajitura delicioasa. Este printre cele mai bune prajituri pe care le-am...

Prajitura Ole
Culinar.RO

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Gustos.RO

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti

Descopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti