Chec Pufos cu Marmelada in Aluat

Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 250 gr zahar
  • 250 gr faina 00
  • 250 gr marmelada/gem de piersici, caise, capsuni…etc
  • 3 oua
  • 130 gr ulei de floarea soarelui
  • 130 gr apa
  • 1 plic praf de copt
  • 1-2 plicuri de zahar vanilat
  • Se poate adauga dupa gust :
  • stafide (date prin faina)
  • picaturi de ciocolata
  • coaja de lamaie rasa

Mod de preparare

Se bat bine cu mixerul ouale si zaharul, pana devin spumoase. Se adauga uleiul, apa si marmelada (eu de piersici), amestecand mereu. La sfarsit adaugati faina si praful de copt, cernute impreuna. Eu am pus si coaja rasa de lamaie.

Ungeti cu putin unt o forma de chec.. eu rotunda gen guguluf.. sau 2 clasice normale. Puneti compozitia de chec inauntru si nivelati bine. Coaceti in cuptorul deja incalzit, la o temperatura de 180° (flacara medie catre mica) circa 30-35 minute. Faceti proba cu scobitoare. Cand este rece, se pudreaza.
Compozitia checului este putin moale, asa trebuie sa fie. Nu mai adaugati faina. Daca marmelada care folositi este foarte dulce ... se pune mai putin zahar. Depinde si de gustul vostru.

Este foarte gustos, pufos, umed cat trebuie …o bunatate!

Tort Diplomat

Cozonacul bunicii

Sarmalute asortate

Sarmalutele asortate, gatite lent intr-un sos bogat de rosii, te imbie cu arome divine si gusturi care te duc cu gandul la...