Chec cu Mere Caramelizate

Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru 2 buc:
  • Blat:
  • -3 cani faina (cana de 250 ml)
  • -2 lingurite praf de copt
  • -1 lingurita bicarbonat
  • -1 praf de sare
  • - 1 lingurita amestec de condimente
  • -1/2 cana zahar sau 1 cana pentru varianta mai dulce
  • -4 oua
  • -1/2 cana ulei
  • -1/2 cana iaurt sau smantana
  • -sucul de la 1 portocala, aproximativ 1/3 cana
  • -coaja rasa de la 1 portocala
  • -esenta de vanilie, dupa gust
  • -zahar pudra, optional
  • Umplutura:
  • -4-5 mere acrisoare
  • -1/4 cana zahar
  • -1/2 lingurita amestec condimente
  • Amestec condimente (toate sunt pudra) :
  • -4 lingurite scortisoara
  • -1 lingurita ghimbir
  • -1/2 lingurita cuisoare
  • -1/4 lingurita nucsoara
  • Se amesteca toate condimentele si se pastreaza intr-un borcanel inchis ermetic Acest amestec da o aroma deosebita dulciurilor cu mere si dovleac

Mod de preparare

Omogenizati intr-un bol faina cernuta impreuna cu praful de copt, bicarbonatul, sarea, amestecul de condimente si zaharul.

Separat, mixati bine ouale pana isi tripleaza volumul, apoi, adaugati uleiul, treptat si cate putin; procedati la fel cu iaurtul, sucul si coaja rasa de portocala, vanilia, mixand continuu.

Inglobati compozitia cu faina si amestecati cu o lingura de lemn, doar cat sa se omogenizeze, obtinand un aluat mai gros, ca o smantana, dar care curge greu.

Intre timp, taiati cubulete merele curatate de coaja si cotor, amestecati-le cu 1/4 cana zahar (1/2 in varianta dulce) si amestecul de condimente.

Puneti cateva linguri de cuburi de mere in tava tapetata, turnati 1/2 din aluat, repartizati uniform restul merelor si acoperiti cu cealalta jumatate de aluat.

Nivelati usor si dati la cuptorul preancalzit, la foc potrivit, pentru aproximativ 1 ora sau pana ce checul este copt, frumos rumenit si trece testul cu scobitoarea.

Lasati putin sa se racoreasca in tava, rasturnati pe un gratar si lasati sa se raceasca complet inainte de a fi feliat. Lasati-l rasturnat, astfel partea de sus a checului va fi formata din mere caramelizate.

Se poate servi simplu sau pudrat cu zahar praf.

Prajitura cu caise si lapte de cocos

Dovlecei cu parmezan si pesmet, la cuptor

Descopera reteta de dovlecei copti in cuptor cu parmezan si pesmet, o gustare crocanta si delicioasa. Perfecti pentru un...

Cartofi Noi Umpluti, Pane

Parteneri
Bucataras.RO

Muffins cu visine

Cu o cana de ceai dimineata sau cu o cana de cafea, aceste miniprajiturele sunt cel mai bun mic dejun pentru mine. Iar faptul...

Muffins cu visine
Culinar.RO

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Gustos.RO

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti

Descopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti