Chec cu Mere Caramelizate

Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru 2 buc:
  • Blat:
  • -3 cani faina (cana de 250 ml)
  • -2 lingurite praf de copt
  • -1 lingurita bicarbonat
  • -1 praf de sare
  • - 1 lingurita amestec de condimente
  • -1/2 cana zahar sau 1 cana pentru varianta mai dulce
  • -4 oua
  • -1/2 cana ulei
  • -1/2 cana iaurt sau smantana
  • -sucul de la 1 portocala, aproximativ 1/3 cana
  • -coaja rasa de la 1 portocala
  • -esenta de vanilie, dupa gust
  • -zahar pudra, optional
  • Umplutura:
  • -4-5 mere acrisoare
  • -1/4 cana zahar
  • -1/2 lingurita amestec condimente
  • Amestec condimente (toate sunt pudra) :
  • -4 lingurite scortisoara
  • -1 lingurita ghimbir
  • -1/2 lingurita cuisoare
  • -1/4 lingurita nucsoara
  • Se amesteca toate condimentele si se pastreaza intr-un borcanel inchis ermetic Acest amestec da o aroma deosebita dulciurilor cu mere si dovleac

Mod de preparare

Omogenizati intr-un bol faina cernuta impreuna cu praful de copt, bicarbonatul, sarea, amestecul de condimente si zaharul.

Separat, mixati bine ouale pana isi tripleaza volumul, apoi, adaugati uleiul, treptat si cate putin; procedati la fel cu iaurtul, sucul si coaja rasa de portocala, vanilia, mixand continuu.

Inglobati compozitia cu faina si amestecati cu o lingura de lemn, doar cat sa se omogenizeze, obtinand un aluat mai gros, ca o smantana, dar care curge greu.

Intre timp, taiati cubulete merele curatate de coaja si cotor, amestecati-le cu 1/4 cana zahar (1/2 in varianta dulce) si amestecul de condimente.

Puneti cateva linguri de cuburi de mere in tava tapetata, turnati 1/2 din aluat, repartizati uniform restul merelor si acoperiti cu cealalta jumatate de aluat.

Nivelati usor si dati la cuptorul preancalzit, la foc potrivit, pentru aproximativ 1 ora sau pana ce checul este copt, frumos rumenit si trece testul cu scobitoarea.

Lasati putin sa se racoreasca in tava, rasturnati pe un gratar si lasati sa se raceasca complet inainte de a fi feliat. Lasati-l rasturnat, astfel partea de sus a checului va fi formata din mere caramelizate.

Se poate servi simplu sau pudrat cu zahar praf.

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...

Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita

Saramura de pui

Parteneri
Culinar.RO

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.