Chec cu Flori de Isop

Complexitate
redusa

Ingrediente

  • -2 cesti faina
  • -1 lingura praf de copt
  • -1/2 lingurita sare
  • -1/2 ceasca cu unt, la temperatura camerei
  • -1/2 ceasca zahar
  • -suc si coaja rasa de la 1 lamaie
  • -1/3 ceasca flori de isop (de preferat din soiul hyssop), tocate marunt
  • -2 oua batute
  • -1/2 ceasca zeama de lamaie
  • -1/2 ceasca miez de nuca, maruntita
  • Ingredientele mentionate se masoara cu aceeasi ceasca

Mod de preparare

Preincalziti cuptorul la 180 grade. Ungeti cu unt si tapetati cu faina sau hartie de copt, o tava de chec sau o forma de paine.

Amestecati si cerneti faina, impreuna cu praful de copt si sarea.

Separat, frecati spuma untul cu zaharul si adaugati coaja rasa de lamaie, florile de isop tocate si ouale. Omogenizati foarte bine. Inglobati sucul de lamaie. Gradat, adaugati faina, nucile si omogenizati compozitia.

Puneti amestecul in tava tapetata. Dati la cuptorul incins, la foc potrivit, pentru 45-55 min sau pana ce se coace si se rumeneste frumos.

Scoateti din cuptor si dupa 5 min, din tava si lasati sa se raceasca, inainte de a felia si a o servi.

Mult mai multe lucruri puteti afla despre isop ( HYSSOPUS OFFICINALIS )din Ghidul de pe site-ul nostru: utilizari terapeutice si culinare.

Altfel de Cozonac cu Nuca

Pasca traditionala

Drob de miel

Parteneri
Bucataras.RO

Tortulet aperitiv cu morcovi si branza

:)) Stiu ca s-a terminat concursul cu sandvisurile si recunosc ca a fost facut initial pentru concurs...dar mai apoi m-am...

Tortulet aperitiv cu morcovi si branza
Culinar.RO

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Oua vopsite in foi de ceapa
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj