Chec cu Cacao

Complexitate
redusa

Ingrediente

  • - 250 g faina
  • - 50 g cacao amara
  • - 200 g zahar
  • - 200 ml lapte
  • - 150 g unt
  • - 3 oua
  • - 1 praf de copt
  • - 1 zahar vanilat

Mod de preparare

Pentru iubitorii de ciocolata este nr. 1

Se pun ouale intregi intr-un castron si se bat bine cu mixterul impreuna cu zaharul pana isi tripleaza volumul.

Dupa care se adauga untul topit si racit (eu am pus ulei de floarea soarelui 150 ml) , laptele si la urma faina amestecata cu cacaoa, praful de copt si vanilia.

Dupa ce s-a omogenizat bine se pune intr-o forma cu gaura in mijloc de 28 cm unsa cu unt si tapetata cu faina.

Se coace la 175° pentru 30 min.

Se lasa la racit si se pudreaza cu zahar pudra.

Delicios, nu este inecacios are o textura uda si moale.

Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromate

Cornulete dulci vanilate, cu nuca sau migdale, fragede si aromate, perfecte pentru un desert rapid.

Bors rusesc cu sfecla rosie – hranitor si plin de culoare

Borsul rusesc cu sfecla rosie este hranitor si colorat, cu gust dulce-acrisor, perfect pentru zilele racoroase. O reteta...

Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa

Paste penne cu sos cremos de spanac, o reteta rapida, gustoasa si satioasa, ideala pentru pranz sau cina. Pennele se combina...