Chec cu Apa ( Reteta Italiana )

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 250 gr faina
  • 250 gr zahar
  • 3 oua
  • 130 ml ulei
  • 130 ml apa
  • 1 plic de praf de copt
  • unt si faina pentru uns si tapetat tava
  • Varianta 1 cu cacao
  • 1 lingura de cacao
  • Varianta 2 cu ness si stafide
  • 2-3 linguri de ness
  • 1 lingura cu virf cu stafide

Mod de preparare

- amestecam cu mixerul ouale cu zaharul
- adaugam apoi apa si uleiul si mixam mereu
- adaugam faina si praful de copt
- impartim compozitia in 2 castroane si adaugam in unul dintre ele dupa caz cacao sau nessul de preferat dizolvat cu apa si stafidele
- ungem tava cu unt si faina si varsam pe rind compozitia cind cea alba cind cea cu cacao din nou alba... etc
- incalzim cuptorul si coacem prajitura la 180 grade C pt cca 40 min (facem proba cu scobitoare)
In varianta 1 cu cacao l-am copt in forma tipica de ciambellone (o forma de chec cu gaura in mijloc) cu diametrul de 28 cm si inaltime de 6-7 cm.

In varianta 2 cu ness si stafide este copt in forma de kugelhupf cu diametrul de 18 cm si inaltimea de 10 -11 cm.

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...

Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita

Saramura de pui

Parteneri
Culinar.RO

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.