Casuta din Turta Dulce

Complexitate
ridicata

Ingrediente

  • Pentru aluat:
  • 1 kg de faina
  • 400g zahar pudra
  • 400g miere
  • 4 oua
  • 200 ml ulei
  • 1,5 lingurita bicarbonat
  • 1 lingurite amestec de condimente
  • pentru turta dulce (scortisoara, cuisoare, anason, anason stelat)
  • 2 linguri cacao
  • daca va doriti o culoare mai intunecata la aluat
  • Pentru ​​glazura:
  • 1~2 albusuri de ou
  • zahar pudra aproximativ 300 de grame
  • 0,5 lingurita de suc de lamaie
  • Pentru decor:
  • biscuiti
  • bomboane de caramel topite in microunda pentru geamuri
  • zahar pudra pentru pudrat acoperisul
  • foi de vafe pentru acoperis
  • ciocolata alba topita pentru a incleia acoperisul si detaliile mici intre ele

Mod de preparare

Aluat:
Toate produsele uscate sunt bine amestecate și cernute. Adăugați ouale, mierea incalzita in prealabil la foc mic impreuna cu uleiul, amestecand in continuu aproxemativ 5 minute la 70~75 de grade Celsius o raciti 4~5 minute, sa fie calduta inainte de a o turna in faina.

Framantati aluatul pana optineti o coca, il impachetati intr-o folie si-l pastrati in frigider 24 ore inainte sa-l coaceti. Aluatul trebuie să fie moale.

Apoi să ia o jumatate din aluat si se framanta din nou. Pe masa bine infainata se intinde o foaie de aluat cu grosimea de 4~5 mm. Cu ajutorul sucitorului o deplasati intr-o tava asternuta cu hartie de copt unsa cu putin ulei, puneti sablonul peste aluat si decupati detaliile la o distanță de 1 cm.

Coaceți în cuptorul la 180 aproximativ 5-8 minute. După coacere, scoateti turtele pe o suprafata neteda, cat sunt inca calde si moi, vor copia forma pe care au fost puse.

Glazura:
Din albusuri se inlatura toate impuritatile, pudra se cerne de două ori printr-o sită fină și se adaugă jumătate din albus. Amestecam cu o lingura si adaugam treptat restul de pudra. Amestecam pana se ingroasa ca o miere foarte groasa. În final, adauga o jumatate de lingurita de suc de lamaie si se amestecam.

Confectionam un poche din hartie pentru copt ii taiem varful, astfel ca sa optinem o gaura mica si decoram turtele. Dacă glazura e prea lichida - adaugam pudra, daca e prea groasa, mai adaugam albus si amestecam din nou.

Pofta buna!
Un sfat, pentru a incleia detaliile casutei intre ele folositi mai bine ciocolata topita, se va intari mai repede decat glazuta din albus si e mai rezistenta.

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii

Rulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...

Omleta cu legume – reteta simpla si gustoasa

Omleta cu legume, perfecta pentru un mic dejun satios sau o cina rapida. Se prepara usor, din ingrediente simple, si poate fi...

Prajitura pufoasa cu piersici

Prajitura pufoasa cu piersici proaspete, perfecta pentru vara.