Buturuga Inzapezita

Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 4 oua
  • 3 linguri de apa calda
  • 120g de zahar
  • 90g de faina
  • 30g de maizena (epifin)
  • 300g de zmeura congelata
  • 150g de zahar
  • cateva foi de menta
  • 100g de ciocolata alba
  • 80ml de smantana lichida
  • 400ml de smantana lichida
  • 4 linguri de zahar pudra amestecat cu pudra de vanilie

Mod de preparare

Batem ouale cu zaharul si un praf de sare si apa calduta pana se formeaza o spuma alba. Amestecam cat se poate de omogen faina cu epifin si incorporam totul in spuma de oua.

Varsam totul pe o tava intinsa cu hartie de copt si coacem la cuptorul incins la 180 grade C timp de 10-12 minute.

Cand scoatem din cuptor acoperim tava cu un prosop curat si un pic umed. Dupa cateva momente rulam blatul.

Intr-o tigaita asezam zmeura si zaharul. Punem pe foc pana cand zaharul este tot topit si zmeura decongelata. Cu ajutorul unui mixer plonjor transformam masa in sos, trecem rezultatul printr-o sita mica, ca sa ne debarasam de samburi.

Imbibam biscuitele ruladei cu sosul de zmeura din care vom pastra cateva linguri pentru servit.

Incalzim cei 80 ml de smantana si ii varsam peste ciocolata, tot cu mixerul plonjor mixam pana avem un rezultat cremos, dam la frigider cam 30 de minute.

Batem frisca. O treime din frisca o amestecam cu crema de ciocolata bine racita si umplem rulada, asezam pe mijlocul ei fructe de zmeura proaspete daca avem.

Rulam bine si decoram totul cu restul de frisca dupa placere, zmeura proaspata si menta. Dam la frigider cel putin 4 ore. Servim.

Pofta buna!

Altfel de Cozonac cu Nuca

Pasca traditionala

Drob de miel

Parteneri
Bucataras.RO

Varza dulce cu carnati si carne de porc la slow cooker Crock-Pot

Buna mancare face slow cooker Crock-Pot! Sunt tare multumita de el!

Varza dulce cu carnati si carne de porc la slow cooker Crock-Pot
Culinar.RO

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Oua vopsite in foi de ceapa
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj