Budinca de visine

Timp pregatire
130 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1/2kg visine
  • 150g unt
  • 6 oua
  • 150g zahar
  • scortisoara
  • migdale
  • pesmet

Mod de preparare

Se curata visinele de samburi, apoi se presara o lingura de zahar peste ele si se lasa aprox. o ora. Untul se freaca spuma si se adauga la el 6 galbenusuri si 150g zahar. Se amesteca apoi cu o ceasca de pesmet si o lingurita de scortisoara pisata. Peste toate acestea se adauga visinele scurse bine in prealabil, si daca se doreste, cateva migdale pentru aroma, iar la urma cele 6 albusuri batute spuma. Se toarna compozitia intr-o forma si se coace la cuptor la temperatura medie aprox 3 sferturi de ora.
Forma trebuie in prealabil sa fie bine unsa cu unt si tapetata cu pesmet.
Se serveste cu sirop de visine.

Prajitura cu iaurt si caise

Bors de dovlecei cu stevie

Prajitura turnata cu branza si visine

Parteneri
Bucataras.RO

Cartofi aurii

Este o reteta de cartofi cu maioneza la cuptor, inspirata de la Andreea-Caroline. Multumesc, Andreea, pentru aceasta reteta!...

Cartofi aurii
Culinar.RO

Prajitura cu cocos si visine

O prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!

Prajitura cu cocos si visine
Gustos.RO

Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura

Prepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...

Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura