Briose Panettone

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 280 grame faina
  • 10 grame drojdie
  • 80 grame zahar
  • 125 ml lapte
  • 125 grame unt moale
  • 1 ou
  • 1 plic zahar vanilat
  • 40 grame migdale macinate
  • 40 grame stafide
  • 60 grame rahat (eu am folosit Fruct Mix de la SanoVita)
  • 1 galbenus
  • 1 lingura zahar pudra

Mod de preparare

Intr-un castron puneti faina si in mijlocul ei adaugati drojdia faramitata, impreuna cu 1 lingurita de zahar si 5 linguri de lapte caldut. Amestecati si lasati 15 minute sa dospeasca. Framantati o coca, adaugand restul de zahar, untul, oul si zaharul vanilat. Lasati din nou 30 de minute la dospit. Ungeti formele de briose cu margarina si adaugati in coca stafidele, migdalele si rahatul taiat cubulete (sau mix ul in cazul meu). Puneti coca in formele pentru briose, astfel incat sa le umpleti 2/3. Lasati 15 minute sa dospeasca. Incalziti cuptorul la 180 de grade. Ungeti briosele cu galbenus, presarati-le cu zahar pudra si coaceti 20-25 de minute.
Eu le am uns cu miere si le am pudrat cu migdale si fulgi de cioco.

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...

Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita

Saramura de pui

Parteneri
Culinar.RO

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.