Briose (Muffins)

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • -1 cutie iaurt (350 g)
  • Apoi luati cutia de iaurt drept unitate de masura
  • -4 oua
  • -o jumatate cutie zahar
  • -o jumatate cutie ulei
  • -2 cutii faina
  • -1 plic praf de copt (1 lingurita)
  • -2 linguri miere
  • Pentru `umplutura` va puteti juca putin Eu am pus samburii de la 5 nuci (putin prajiti), rahat si stafide si bucatele mici cat bobul de cafea de ciocolata de menaj
  • Dar mai merg fructe congelate (afine, coacaze, zmeura), alune prajite

Mod de preparare

Se freaca galbenusul cu zaharu si apoi se adauga iaurtul. Se adauga uleiul cate putin si se amesteca.Se pune mierea incalzita (nu fierbinte).

Albusul se bate spuma si se adauga la galbenus si se amesteca usor pana se omogenizeaza. Adaugam praful de copt stins cu 2 lingurite de lamaie sau otet. Apoi se pune faina si umplutura si se amesteca.

Truc: eu nu am gasit forme cand mi-a venit pofta de briose si am avut foli din aluminiu si iata in poze ce am facut!Si au iesit super!

Se ia cu lingura din compozitie si se pune in forme(cate 2-3 linguri) si se dau la cuptor (30min la 180grade). Apoi eu am pudrat cu zahar dar merge si un caramel (am gasit sos gata facut) sau sos de ciocolata.

Altfel de Cozonac cu Nuca

Pasca traditionala

Drob de miel

Parteneri
Bucataras.RO

FOI FRAGEDE UMPLUTE CU CREMĂ DE LĂMÂIE

O altă prăjitură minunată din caietul de rețete al mamei, prăjitura cu foi fragede, umplută cu orice cremă doriți....

FOI FRAGEDE UMPLUTE CU CREMĂ DE LĂMÂIE
Culinar.RO

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Oua vopsite in foi de ceapa
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj