Briose cu visine (sau orice fruct)

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • -2 oua
  • -200 gr zahar
  • -200 ml ulei
  • -300 ml iaurt
  • -1/2 lingurita sare
  • -sucul si coaja de la o lamaie
  • -400 gr faina
  • -1 si 1/2 plic praf de copt
  • -500 g visine: din compot, sau proaspete, sau congelate(care se lasa la decongelat si scurs)

Mod de preparare

-amestecam bine oule ce zaharul cu mixerul pana isi dubleaza compozitia volumul
-adaugam uleiul cate un pic
-punem sarea, coaja de la lamaie si lamaia stoarsa
-adaugam iaurtul si mixam mai departe
-la sfarisit punem praful de copt si faina
-portionam cu lingura in fiecare recipient apoi adaugam cateva visine
-bagam la cuptor 30 minute la 175 grade
-se pot coace in tavi speciale sau hartiute de briose, dar puneti cate 3 odata sa nu se labarteze prea mult hartiuta si sa iasa aluatul afara.

-eu am copt 18 briose(o tava de 6 si o tava de 12)...si a mai rams din compo pentru 1-2 briose pe care nu le-am mai facut.

Va ies cam 20 briose in total
-se pudreaza cu zahar pudra amestecat cu vanilie

-se servesc calde sau reci

Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromate

Cornulete dulci vanilate, cu nuca sau migdale, fragede si aromate, perfecte pentru un desert rapid.

Bors rusesc cu sfecla rosie – hranitor si plin de culoare

Borsul rusesc cu sfecla rosie este hranitor si colorat, cu gust dulce-acrisor, perfect pentru zilele racoroase. O reteta...

Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa

Paste penne cu sos cremos de spanac, o reteta rapida, gustoasa si satioasa, ideala pentru pranz sau cina. Pennele se combina...