Briose cu morcov

Portii
6
Timp pregatire
15 minute
Timp coacere
35 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 2 oua
  • 100 g zahar
  • 150 g morcov ras fin
  • 60 ml ulei
  • 60 ml suc de portocale
  • coaja rasa de lamaie
  • scortisoara
  • cuisoare
  • ghimbir pudra
  • nucsoara cate 1/2lingurita din fiecare
  • 50g alune macinate
  • 150 g faina
  • 1 lingurita praf de copt
  • 1 lingurita bicarbonat

Mod de preparare

Se pune intr-un castron faina cernuta impreuna cu un praf de sare, bicarbonat, praf de copt, alunele macinate si restul mirodeniilor uscate.
Se amesteca galbenusurile cu ulei adaugat cate putin, apoi se adauga sucul, morcovii, coaja rasa de lamaie, se amesteca cu faina adaugata cate putin, iar dupa omogenizare se incorporeaza albusurile batute spuma tare cu zahar, adaugate cate o lingura si amestecand usor cu o spatula.
Se umplu formele de briose, apoi la cuptor vor sta 30 min la 180 grade C.
Dupa ce s-au racit, se scot din forma. Se pun pe platou si se pudreaza cu zahar.

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Pulpa de miel la cuptor

Pasca Super Fina

Parteneri
Bucataras.RO

Bors din carne de miel

Delicii de Paște! Daaaa, o nouă variantă a ciorbiței din carne de miel. Am reușit să mă împrietenesc cu borșul...

Bors din carne de miel
Culinar.RO

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.