Briose cu Cirese

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 125 g margarina pentru prajituri
  • 150 g zahar pudra
  • 2 oua
  • 125 ml lapte rece
  • esenta de migdale (sau dupa preferinta)
  • 150 g faina
  • o lingurita praf de copt
  • 200-300 g cirese coapte glazura
  • 150 g zahar pudra
  • 2 linguri piure de cirese

Mod de preparare

Preparare
1. Se mixeaza margarina aflata la temperatura camerei, cu zaharul pudra pana ce devine spumoasa apoi se adauga cate un ou. Se picura esenta in lapte apoi se toarna in compozitie si se mixeaza pana ce se spumeaza usor.
Separat intr-un castronel se amesteca faina cu praful de copt, apoi se incorporeaza in amestecul de mai sus.

2. Se spala ciresele, se opresc cam 15 cirese cu codita iar restul li se indeparteaza samburii, apoi se opresc 10-15 cirese care se fac piure la blender, iar cele care ne raman, se taie in bucatele mici.

3. Se toarna in formele de briose cate o lingura din compozitie apoi se presara cateva bucatele de cirese si se mai adauga cate o lingura de compozitie deasupra si se aranjeaza in tava. Se da tava la copt, cca. 30 minute la foc potrivit.

Intre timp regatim glazura dand in cateva clocote zaharul cu piureul e cirese apoi dam craticioara sa se racoreasca putin. Glazura se toarna calduta deasupra brioselor pe care le-am scos din forme si le-am lasat sa se raceasca bine, apoi se decoreaza cu ciresele oprite. Se da putin la rece sa se intareasca putin glazura.

Pofta buna!

Altfel de Cozonac cu Nuca

Pasca traditionala

Drob de miel

Parteneri
Bucataras.RO

Tort de prune cu menta

Torturile rapide cu blat de biscuiti se potrivesc cel mai bine temperaturilor de afara in opinia mea,daca mai tinem cont si...

Tort de prune cu menta
Culinar.RO

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Oua vopsite in foi de ceapa
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj