Briose cu afine, prune, crocant de migdale si topping de frisca aromatizata

Briosele cu fructe sunt o gustare minunata atat pentru cei mici cat si pentru cei mari!

Portii
12
Timp pregatire
15 minute
Timp coacere
35 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 315 grame făină albă
  • 155 de grame zahăr
  • 1/2 linguriță praf de copt
  • 1/2 linguriță bicarbonat de sodiu
  • 1/4 linguriță de sare
  • 250 de ml lapte bătut
  • 2 ouă
  • 75 de grame unt topit și răcit
  • 1/2 linguriță esența de vanilie
  • 1/2 linguriță esența de rom
  • 130 de grame afine
  • 50 de grame prune tocate cubulete
  • Pentru crusta crocanta:
  • 45 de grame făină
  • 2 linguri de zahăr
  • 2 linguri de unt
  • 45 de grame fulgi de migdale
  • Pentru topping:
  • 200 ml frișcă lichida
  • 1 linguriță lichior de whisky
  • 2 lingurițe zahăr pudră
  • fulgi de ciocolată

Mod de preparare

Se preincalzeste cuptorul la 200 de grade Celsius.
Se cerne făina, se amestecă cu zahăr, sare, praful de copt și bicarbonatul de sodiu.
În alt recipient se amestecă ouăle cu lapte bătut, unt topit, esențele.
Compoziția lichida se toarnă peste cea solida, se omogenizeaza totul, se adaugă fructele.
Se amesteca din nou.
Se împarte aluatul în 12 forme de briose.
Deasupra fiecareia, se repartizează crocant de migdale, rezultat din amestecarea tuturor ingredientelor indicate.
Se coc cca. 35 de minute.
Pentru topping, se bate frișca cu restul ingredientelor, se spriteaza pe fiecare briosa, se repartizează fulgi de ciocolată.
Sunt foarte gustoase, potrivite pentru orice moment al zilei!

Daca v-a placut reteta noastra, atunci va invitam sa incercati si altele: briose cu afine - reteta de briose pufoase, briose cu capsuni si arahide sau briose cu vanilie si ciocolata

Prajitura cu caise si lapte de cocos

Dovlecei cu parmezan si pesmet, la cuptor

Descopera reteta de dovlecei copti in cuptor cu parmezan si pesmet, o gustare crocanta si delicioasa. Perfecti pentru un...

Cartofi Noi Umpluti, Pane

Parteneri
Bucataras.RO

Cod Bacalhau cu Alheira si Grelos la cuptor

E destul de greu de preparat aceasta reteta daca nu aveti ingredientele necesare , specifice din Portugalia. E inca una din...

Cod Bacalhau cu Alheira si Grelos la cuptor
Culinar.RO

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Gustos.RO

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti

Descopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti