Branzoaice Spirale

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Aluat:
  • 1 cana lapte
  • 1 pachet drojdie
  • 2 bucati oua
  • 1 lingurita coaja de lamaie
  • 100 grame zahar
  • Umplutura:
  • 500 grame branza de vaci
  • 1 cana iaurt
  • 100 grame stafide
  • 4 bucati oua
  • 3-4 pachete zahar vanilat

Mod de preparare

Pentru inceput facem un aluat din faina [cam jumatate], laptele caldut in care s-a dizolvat drojdia si putina sare. Lasam aluatul la dospit in loc caldut. Dupa ce si-a dublat volumul, adaugam ouale zaharul si aromele, dar si restul de faina in ploaie, nu toata odata, ci treptat.

Framantam bine, dupa care impartim aluatul in 4 bucati pe care le intindem cu sucitorul. Radem branza si o amestecam cu ingredientele pentru umplutura.

Intindem umplutura pe foile obtinute, rulam, le taiem bucati de circa 2-3 cm si le asezam in tava cu spirala in sus. Lasam din nou la crescut cam 20-30 min, dupa care le coacem in cuptorul foarte incins.


Cand sunt caldute, le servim cu zahar pudra deasupra [eu asa le servesc calde].

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii

Rulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...

Omleta cu legume – reteta simpla si gustoasa

Omleta cu legume, perfecta pentru un mic dejun satios sau o cina rapida. Se prepara usor, din ingrediente simple, si poate fi...

Prajitura pufoasa cu piersici

Prajitura pufoasa cu piersici proaspete, perfecta pentru vara.