Branzoaice Spirale

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Aluat:
  • 1 cana lapte
  • 1 pachet drojdie
  • 2 bucati oua
  • 1 lingurita coaja de lamaie
  • 100 grame zahar
  • Umplutura:
  • 500 grame branza de vaci
  • 1 cana iaurt
  • 100 grame stafide
  • 4 bucati oua
  • 3-4 pachete zahar vanilat

Mod de preparare

Pentru inceput facem un aluat din faina [cam jumatate], laptele caldut in care s-a dizolvat drojdia si putina sare. Lasam aluatul la dospit in loc caldut. Dupa ce si-a dublat volumul, adaugam ouale zaharul si aromele, dar si restul de faina in ploaie, nu toata odata, ci treptat.

Framantam bine, dupa care impartim aluatul in 4 bucati pe care le intindem cu sucitorul. Radem branza si o amestecam cu ingredientele pentru umplutura.

Intindem umplutura pe foile obtinute, rulam, le taiem bucati de circa 2-3 cm si le asezam in tava cu spirala in sus. Lasam din nou la crescut cam 20-30 min, dupa care le coacem in cuptorul foarte incins.


Cand sunt caldute, le servim cu zahar pudra deasupra [eu asa le servesc calde].

Altfel de Cozonac cu Nuca

Pasca traditionala

Drob de miel

Parteneri
Culinar.RO

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Oua vopsite in foi de ceapa