Biscuiti cu Scortisoara si Vitralii

Complexitate
redusa

Ingrediente

  • -240 g faina
  • -100 g unt
  • -100 g zahar
  • -1 ou
  • -1 lingurita praf de copt
  • -esenta de lamaie, dupa gust
  • -bomboane Silvana cu fructe (sa fie colorate si transparente)
  • -1 lingura zahar pudra
  • -1 lingurita scortisoara

Mod de preparare

Amestecati zaharul cu untul pana se spumeaza. Adaugati oul intreg si omogenizati bine. Puneti apoi esenta, faina cernuta impreuna cu praful de copt si framantati sau mixati, pana obtineti un aluat omogen. Infoliati si dati la frigider pentru 30 min.

Intindeti apoi, o foaie de aluat, pe masa de lucru si taiati cercuri, din care decupati, tot cu o forma rotunda mai mica, mijlocul. Asezati-le intr-o tava tapetata cu hartie de copt, usor distantate si puneti in mijloc cate o bomboana.

Mijloacele decupate, presarati-le cu zahar si scortisoara si puneti-le si pe ele in tava. Veti obtine astfel doua feluri de biscuiti.

Dati tava la cuptorul incins, la foc potrivit, aproximativ 8-10 min. sau pana ce se coc si incep sa se aureasca.

Lasati la racit in tava.

Serviti biscuitii cu vitralii, cel mai bine a doua zi, cand bomboanele se inmoaie putin. Daca nu va puteti abtine, aveti mare grija la dinti

Pe cei pudrati cu zahar si scortisoara, ii puteti servi, imediat ce sunt reci.

Veti vedea ca acestia sunt nemaipomeniti de aromati, crocanti si au formata deasupra o glazura, datorita zaharului presarat.

Altfel de Cozonac cu Nuca

Pasca traditionala

Drob de miel

Parteneri
Bucataras.RO

Tort cu crema de vanilie si ganache de ciocolata alba

Un tort care iti incanta toate,dar toate papilele gustative...Un tort lejer, blat insiropat cu cafea, crema racoroasa de...

Tort cu crema de vanilie si ganache de ciocolata alba
Culinar.RO

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Oua vopsite in foi de ceapa
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj