Baigli cu mac si nuca

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
ridicata

Ingrediente

  • -1 kg faina
  • -100 gr unt
  • -100 gr margarina topita
  • -2 oua
  • -sare,
  • -20 gr drojdie inmuiata in lapte caldut(eu am pus 50g si n-am lasat la dospit primele 3 rulade )
  • -un pic de zahar lapte cat cuprinde (cca 250 grame)

Mod de preparare

1) 50 grame zahar se fierb in 120 grame apa , se adauga 200 grame nuca macinata , lapte , iar dupa racire searomatizeaza cu scortisoara , coaja de lamaie+cateva picaturi de lamaie.

2). 50 grame zahar se fierb in 120 grame apa , se aduga 200 grame mac macinat , 50 grame unt , un mar ras si stafide. Eu fac 6 cozonaci ...ca nu-mi plac chiar asa de subtiri , ii pun in tava intinsa de la cuptor , cu spatii intre ei , pe lateral ii ung cu putin ulei , iar deasupra cu ou batut.

Se coc pana sunt rumeni dasupra.

Se framanta , se lasa la dospit 1/2 ora

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii

Rulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...

Omleta cu legume – reteta simpla si gustoasa

Omleta cu legume, perfecta pentru un mic dejun satios sau o cina rapida. Se prepara usor, din ingrediente simple, si poate fi...

Prajitura pufoasa cu piersici

Prajitura pufoasa cu piersici proaspete, perfecta pentru vara.