Cornulete pufoase cu susan moi si aurii,perfecte pentru micul dejun sau gustari. Se fac usor si ies foarte pufoase si fragede.
Dizolva drojdia in laptele caldut cu o lingurita de zahar. Lasa 10 minute sa se activeze. Intr-un bol mare, pune faina, restul de zahar si sarea. Adauga oul, untul topit si maiaua activata. Framanta pana obtii un aluat neted si elastic. Acopera si lasa la dospit 1 ora. Imparte aluatul in 2-3 bucati. Intinde fiecare bucata in forma de cerc si taie triunghiuri (ca o pizza). Ruleaza fiecare triunghi dinspre baza spre varf pentru a forma cornulete. Aseaza-le in tava tapetata cu hartie de copt. Unge-le cu galbenus amestecat cu lapte si presara susan. Coace in cuptorul preincalzit la 180°C timp de 20-25 minute pana se rumenesc frumos.
Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !
Prajitura cu ciocolata si zmeuraIncearca o reteta usoara de cheesecake fara coacere cu mure si matcha – un desert rafinat, colorat natural, cu gust...
Cheesecake cu mure si matcha - reteta fara coacere, usoara si delicioasa