Vinetele se coc si se curata, se lasa sa se scurga. Ardeii si gogosarii se coc si se curata de pielita.
Ceapa alba se curata si se fierbe. Se da prin masina vinetele, ardeii, gogosarii si ceapa. Intr-o cratita se pune uleiul se adauga legumele date prin masina de tocat carne si se pun pe foc pe o plita la foc mic circa o ora de cand incep sa fiarba, amestecand continuu sa nu se prinda.
La sfarsit se adauga bulionul de rosii, sarea dupa gust, boabele de piper si frunzele de dafin, daca puneti. Se mai lasa sa dea cateva clocote si cand se ridica uleiul deasupra este gata, apoi se pune calda in borcanele sterilizate.
Se capseaza si se da la dust in aburi circa 30 minute.
Imi place foarte mult placinta turnata, numai ca nu inteleg de ce se incrudeaza. M-am gandit ca poate s-a intamplat altadata...
Placinta turnata cu mere si nuca de cocosAm pregatit un tort racoritor cu fructe de sezon.
Tort de inghetata cu caise si ciocolata albaGem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala. Descopera cum sa prepari gem de caise sanatos si delicios fara zahar...
Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala.