Visine la Borcan, Conservate Natural

Complexitate
redusa

Ingrediente

  • -3 kg visine
  • -3 l apa
  • -6 kg zahar
  • -3/4 lingura salicil sau conservant
  • -1 lingura cu varf, sare de lamaie

Mod de preparare

Spalati foarte bine visinele fara codite, in mai multe ape si puneti la scurs. Indepartati samburii si puneti-le intr-un vas mai mare (capacitate de minim 10 l) impreuna cu apa fiarta si racita, sarea de lamaie si salicilul usor dizolvat in putina apa rece. Omogenizati bine, zdrobind usor fructele. Lasati sa stea 24 ore.

A doua zi adaugati zaharul si mai lasati in asteptare 24 ore, amestecand din cand in cand pentru ca zaharul sa fie complet dizolvat.
A treia zi strecurati amestecul prin tifon dublu, separand fructele de sirop.

Puneti fructele scurse in borcane sterilizate si turnati peste ele sirop, astfel incat sa fie complet acoperite. Capsati, inscriptionati si dati la camara.
Se pastreaza foarte bine 2- 3 ani.
Fructele astfel conservate le puteti folosi in prajituri, budinci, tarte, jeleuri, creme, inghetate, etc.
Folositi salicil, deoarece conservantul schimba gustul fructelor si al siropului.

In plus, folosind aceasta metoda de conservare a fructelor pentru iarna, beneficiati si de sirop pe care il trageti la sticle sterilizate, capsati, inscriptionati si dati la camara.
Siropul este natural si pastreaza toate substantele din fruct.

Altfel de Cozonac cu Nuca

Pasca traditionala

Drob de miel

Parteneri
Bucataras.RO

Tocanita de legume cu maruntaie de vitel

Tocanita de legume cu maruntaie de vitel
Culinar.RO

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Oua vopsite in foi de ceapa
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj