Visine La Borcan

Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 3 kg visine
  • 24 kg zahar
  • 1 lingura mare salicil
  • (la fiecare kilogram de visine desamburite se pune 800 gr zahar)

Mod de preparare

Spalam visinele in mai multe ape (va recomand sa le tineti pentru circa 1 ora in apa rece, in cazul in care in visine sunt viermi acestia ies si raman la suprafata apei )si le indepartam samburii in asa fel incat sa ramana intregi.

Visinele se pun intr-un vas mai mare si peste ele punem zaharul apoi amestecam cu grija sa nu se zdrobeasca. Se lasa pana a doua zi si intre timp se amesteca de mai multe ori. Dupa ce zaharul e topit adaugam 1 lingura de salicil si amestecam din nou pana acesta se dizolva.

Visinele se pun in borcane si deasupra se pune un pic de sirop si apoi capsam sau punem capacul la borcane avand grija sa inchida etans.

Siropul se toarna si el in sticle se pun capacele pe sticla.
(Capacele le tin intotdeauna in apa fierbinte inainte de a le pune pe borcane sau sticle. Astfel sunt sigura ca vor inchide etans).

Altfel de Cozonac cu Nuca

Pasca traditionala

Drob de miel

Parteneri
Bucataras.RO

Chifle pufoase

Chifle pufoase este o reteta simpla, pe care oricine o poate prepara acasa.

Chifle pufoase
Culinar.RO

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Oua vopsite in foi de ceapa
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj