Vinete Pentru Musaca, Conservate pe Iarna

Complexitate
redusa

Ingrediente

  • -3 kg vinete
  • -3 kg rosii
  • -1-2 legaturi de patrunjel verde
  • -1 legatura de telina, frunze
  • - sare grunjoasa

Mod de preparare

Alegeti vinete lungi si subtiri, negre si lucioase, usor moi la apasare, inspre partea de la codita. Spalati-le, scurgeti-le si taiati-le felii de 1 cm grosime. Puneti-le intr-un vas, presarate cu sare. Intoarceti-le si amestecati-le cu grija sa nu se rupa, astfel incat, sarea sa ajunga pe toate fetele. Lasati-le sa stea 30-50 min ca sa-si lase zeama amara. Spalati-le apoi bine, sub jet de apa rece si scurgeti-le.

Puneti 3 l apa, pe foc, intr-o oala de 6-8 l si cand incepe sa clocoteasca, puneti toate vinetele si lasati sa fiarba, acoperit, nu mai mult de 2-3 min, din momentul in care apa incepe sa clocotesca din nou. Ele trebuie sa se inmoaie pe jumatate.

Scurgeti-le foarte bine, intr-o strecuratoare si lasati-le la racit. Puneti-le in pungi pentru congelator, alternate cu felii de rosii crude si verdeata tocata marunt. Aplatizati, eliminati cat mai mult aer din pungi (daca aveti aparat, atunci vidati) si etichetati.

Dati la congelator unde se pot pastra pana la 12 luni. Se pregatesc ca si vara, cu sau fara carne, dupa ce s-au dezghetat.

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...

Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita

Saramura de pui

Parteneri
Culinar.RO

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.