Varza la butoi de plastic

Timp pregatire
180 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Varza alba 15-20 kg
  • Tulpini marar 4 legaturi
  • Hrean 3 legaturi
  • Tulpini cimbru 4 legaturi
  • Sare grunjoasa Dupa gust
  • Sfecla rosie 1-2 bucati
  • Frunze de visin 20-25 frunze
  • Conopida 3-4 kg

Mod de preparare

1. Pregatirea butoiului
Este necesar un butoi de plastic de 50-60 litri.
Sterilizarea butoiului :
* se umple butoiul pana la jumatate cu apa clocotita si se lasa asa pana se raceste ;
* se scurge de apa ( cu gura in jos );
* se afuma pe interior cu o carpa curata aprinsa ( se acopera si se lasa o jumatate de ora cu fumul in el ! ).
2. Preparare :
* Varza se tine intreaga , o ora, in apa rece cu sare ;
* Conopida se tine o jumatate de ora in apa clocotita cu sare ;
* Se scoate varza si se curata de frunzele de suprafata , degradate ;
* Se scoate miezul din cotorul fiecarei verze ;
* Pe fundul butoiului se aseaza tulpinile de marar ( 2 legaturi ) hreanul ( 2 legaturi ), tulpinile de cimbru ( 2 legaturi )si frunzele de visin ( o jumatate din cantitate ) ;
* Se aseaza varza cu scobitura in sus.In scobitura se pune sare .
* Intercalat se aseaza restul de tulpini si frunze iar la mijlocul butoiului se adauga sfecla rosie taiata felii si restul de hrean . De asemeni , intercalat se introduce si conopida ;
* Peste continut se toarna apa fiarta . Apa se fierbe cu apa in ea ( 1 litru de apa la o lingura de sare ) si se toarna racita in butoi ;
*Se pritoceste astfel :
- la fiecare 2 zile ( primele 2 saptamani );
- la fiecare 4 zile ( din a 4 saptamana incolo ).
Peste varza se aseaza o cruce din lemn de fag sau alta esenta tare si peste ea o piatra mai mare .
Se pastreaza la rece , in pivnita sau beci .

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...

Salata Caprese - simpla si delicioasa

O salata Caprese clasica, simpla si delicioasa, facuta cu rosii proaspete, mozzarella, busuioc si ulei de masline. Reteta...

Chiftele de Legume cu Telina si Porumb

Parteneri
Bucataras.RO

Mixt de peste prajit in tuci

Am zis sa facem o mica pauza de ''porcarii'' si-am dat-o pe-un mixt de peste, niste mamaliga si mujdei.....

Mixt de peste prajit in tuci
Culinar.RO

Tort de inghetata cu caise si ciocolata alba

Am pregatit un tort racoritor cu fructe de sezon.

Tort de inghetata cu caise si ciocolata alba
Gustos.RO

Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala.

Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala. Descopera cum sa prepari gem de caise sanatos si delicios fara zahar...

Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala.